Välkommen till Bazaren som besökare!

Mötesplatsen för dig som vill få rådgivning och inspiration om jobb, utbildning och om att starta eget företag.

For information in English

Du vet väl om att det är gratis inträde till mässan och ingen registrering i förväg behövs. Vi ses på Bazaren 2025!

Vill du jobba, plugga eller starta eget?

På Bazaren träffar du företag och organisationer som erbjuder jobb och som aktivt rekryterar under mässdagarna. Här får du möjlighet att prata med studie- och yrkesvägledare för att hitta en väg framåt, oavsett om du vill satsa på jobb eller hitta en utbildning som passar just dig. Och om du funderar på att starta eget så är Bazaren den rätta platsen för dig.

Du kan redan nu förbereda dig inför ditt möte med arbetsgivare genom att besöka Arbetsförmedlingens webbplats. Där kan du bland annat göra ett test för att ta reda på vilka yrken som passar dig och få svar på vad just du är bra på.

Läs mer på Arbetsförmedlingens webbplats Ladda upp

Vad kostar det?

Det är gratis inträde och ingen föranmälan eller registrering behövs för mässbesökare. Vi ses där!

Tid och plats

Vi återkommer med mer information om Bazaren 2025.

Stockholm Waterfront Congress Centre.
Adress: Nils Ericsons plan 4, ligger bredvid Stockholms Centralstation.

Hitta utställare på Bazaren

För att du ska hitta det du är intresserad av så är mässan uppdelad i fem färgmarkerade teman. I kartan över mässan kan du se hur mässan är uppbyggd och vilka utställare som är på plats.

Karta över mässan Bazaren

Karta över Bazaren

Rekrytering – röd

Här träffar du arbetsgivare i Stockholms län som söker personal inom bland annat försäljning, besöksnäring, kontor, transport, it, teknik, logistik, skola, vård och omsorg. Det kan handla om fast anställning, vikariat, sommarjobb eller praktikplats.

Jobb i norr – blå

Norra Sverige har ett stort behov av arbetskraft. Flera stora företag med fokus på en grönare basindustri och en snabbare klimatomställning finns eller håller på att etablera sig här. Det innebär att alla möjliga kompetenser behövs för ett fungerande samhället redan idag och för en lång tid framöver. Exempel på yrken som norra Sverige har behov av är: elektriker, svetsare, mekaniker, butiksbiträden, kock- och restaurangpersonal.

På Bazaren får du träffa företag som söker personal. Här får du också träffa kommuner och representanter från Arbetsförmedlingen som berättar hur du söker lediga jobb och hur det är att bo i norra Sverige.

Utbildning – grön

Här möter du representanter från universitet, högskolor, yrkeshögskolor, folkhögskolor och kommunal vuxenutbildning. Du får möjlighet att ta reda på vilka utbildningar du kan söka och vilka antagningskrav som gäller.  

Du kan även träffa representanter från skolor med utbildningar som vänder sig till dig som redan har en yrkesutbildning, en examen eller en yrkeslegitimation från ett annat land. Du får möjlighet att läsa svenska samtidigt som du får en introduktion om hur olika yrkesområden fungerar och vad som gäller om du vill starta eget i Sverige.  

Starta eget-rådgivning – orange

Du som funderar på att starta eget får möjlighet att testa dina idéer på företag och organisationer som arbetar med rådgivning och stöd inom området.

Här träffar du också Nyföretagarcentrum som guidar dig i att starta och driva eget företag. De erbjuder bland annat kostnadsfri och konfidentiell personlig rådgivning, utbildningar och mentorprogram.

Rådgivande organisationer – gul

Är du osäker på ditt framtida yrkesval? Under det här temat har du möjlighet att träffa studie- och yrkesvägledare som kan ge dig stöd och råd. 

Är du ny i Sverige så har du möjlighet att träffa flera ideella organisationer som är specialiserade på att stötta just dig. Känner du dig inte redo för arbetslivet just nu, så kan du få veta mer om förberedande insatser och arbetsträning. Här möter du också myndigheter och rådgivande organisationer som hjälper dig att att navigera i det svenska samhället.

Validering av utländska betyg

Har du en utbildning, ett betyg eller examina från ett annat land? Här kan du ta reda på vad som gäller i Sverige.

Karriär inom EU

Är du intresserad av en karriär inom EU? Här kan du får svar på frågor om EU-praktik och jobbmöjligheter.  

Arrangör

Bazaren är en återkommande mässa som anordnas av Region Stockholm i samarbete med Arbetsförmedlingen Stockholm Gotland, Länsstyrelsen Stockholm och Nyföretagarcentrum.

Talarhörna

Besök gärna Bazarens talarhörna. Här kan du lyssna på olika utställares miniföreläsningar med flera intressanta och inspirerande teman.

Mat och dryck

På våningsplan 5 (våningen över mässhallen) finns ett café för besökare. Där finns bland annat fika och enklare rätter att köpa.

Tillgänglighet

Huvudentrén till mässan är tillgänglig med rullstol via hiss. Handikapptoalett finns på samtliga våningsplan. 

Behöver du språk- och/eller teckentolk under Bazaren?

Mejla bazaren.rlk@regionstockholm.se senast den 9 februari för att boka och för att få mer information.

Följ oss i sociala medier!

Följ Bazaren i sociala medier för att säkerställa att du har uppdaterad och aktuell information.

LinkedIn – bazarensthlm, #bazaren2024

Facebook – bazarensthlm

Instagram – @bazarensthlm, #bazaren2024

Mer information

  • Senast granskad: 9 februari 2024