Nyheter

 • Ökad bredbandstäckning i glesbygdskommuner

  Region Stockholm har i snitt den högsta bredbandstäckningen i landet jämfört med andra regioner, men har legat sämre till när det gäller täckning i glesbygdskommuner. Nu visar nya siffror på en klar förbättring under 2023. 

  HållbarhetRegional utveckling
 • Region Stockholms årsredovisning 2023

  Region Stockholm redovisar ett resultat på -1011 miljoner kronor 2023, vilket är 2 445 miljoner kronor bättre än budget. Det framgår av Region Stockholms årsredovisning 2023 som har beslutats i regionfullmäktige.

  Ekonomi och budget
 • Nätverksmöte samhällsbyggnadschefer 12 april

  Den 12 april träffade vi nätverket för länets kommunala samhällsbyggnadschefer. Under mötet fick deltagarna information och möjlighet att ställa frågor om den nya regionala utvecklingsplanen som nu är ute på remiss fram tills den 30 september. 

  RUFS - regional utvecklingsplan
 • Svetsarbeten i Slussen

  Region Stockholm/SL bygger om entrén till Slussens tunnelbanestation för att passa framtidens resande. Just nu pågår svetsarbeten för de nya hissarna. 

  KollektivtrafikProjekt inom bussProjekt inom tunnelbana
 • Forskning med bananflugor ger ny kunskap om blodcancer

  I ett forskningsprojekt, som delvis har finansierats med Region Stockholms projektmedel, studerar professor Mattias Mannervik bananflugor för att förstå hur gener kontrolleras. Forskningen har gett kunskap som kan bidra till behandling av blodcancer.

  Forskning och innovation
 • Utlysning av projektmedel i samarbete med SU

  Nu öppnar utlysningen för forskningsmedel inom samarbetet mellan Region Stockholm och Stockholms universitet. Årets utlysning för medel är öppen mellan 19 april och 21 augusti. Pengarna ska användas under 2025. 

  Forskning och innovation
 • Flest nya mediciner mot cancer visar Årsberättelse läkemedel 2023

  Fler bland 65+ vaccinerade sig mot influensa och de flesta nya läkemedel som introducerades är mot cancer. Fler antibiotikarecept hämtades ut – men fortfarande färre än 2019. Det är några exempel ur Region Stockholms årsberättelse för läkemedel.

  Hälso- och sjukvård
 • Ny strategi för ökad fysisk aktivitet och idrott i Stockholms län

  Region Stockholm har tagit fram en Fysisk aktivitet- och idrottsstrategi för Stockholmsregionen. Strategin ska bidra till bättre folkhälsa, starkare samhällsgemenskap och att stärka Stockholmsregionens attraktivitet. 

  Regional utvecklingKultur
 • Handlingsplan för fast läkarkontakt på vårdcentral beslutad

  Socialstyrelsens mål för fast läkarkontakt inom primärvården är 1100 patienter i snitt per färdig specialistläkare. Nu har primärvårdsnämnden beslutat om en handlingsplan för att målet ska kunna nås.

  Hälso- och sjukvård
 • Premiär i SVT för Film Stockholms samproduktion "Smärtpunkten"

  På fredag den 19 april får den regionala filmfonden Film Stockholms samproduktion “Smärtpunkten” premiär i SVT. David Dencik spelar dramatikern Lars Norén i serien som berättar om arbetet med pjäsen “Sju tre” och konsekvenserna av uppsättningen.

  Kultur
 • Ny pendelbåtlinje kör med 100-procent förnybart bränsle

  Den 15 april var det premiär för en helt ny pendelbåtlinje i SL-trafiken. Linje 84 går mellan Ålstäket på norra Värmdö och Strömkajen. Hela sträckan tar 70 minuter och är ett miljövänligt alternativ till bilar med förbränningsmotorer.

  Kollektivtrafik
 • Knutpunkt för kollektivtrafiken växer fram i Barkarby

  För att möta behovet av en attraktiv kollektivtrafik när Stockholmsregionen växer byggs en helt ny knutpunkt i Barkarby. Här ser du hur långt man har kommit och hur det kan komma att se ut när allt är klart.

  Projekt inom tunnelbanaProjekt inom pendeltågProjekt inom bussKollektivtrafik
 • Samrådsförslag till ny regional utvecklingsplan ute på remiss

  Nu kan aktörer i länet tycka till om hur Stockholmsregionen ska utformas i framtiden. Ett samrådsförslag till ny regional utvecklingsplan för Stockholmsregionen skickas ut på remiss perioden 10 april till 30 september 2024. 

  RUFS - regional utvecklingsplanRegional utveckling