2023 Amandah Andersson L'Narte

Konstväxlingar | 7 oktober 2023 - 7 januari 2024

Elastica Symbiotica: The Garden of Fiber Delights

En textil värld växer fram inuti montern, en färgrik trädgård närmare bestämt. Genom en mängd tekniker skapar konstnären en plats befolkad av samtida andar, sagor och oväntade äventyr. 

Här bjuds vi ett tillfälle att vila i bruset och få näring till vår fantasi. Konstnär Amandah Andersson L'Narte har skapat ett sagorum för stora och små. 

Centralt för Anderssons konstnärskap är hennes tro på konst och konsthantverk i allmänhet och textilkonst i synnerhet, som något helande. Genom en mängd textila tekniker bygger hon upp installationer av färgrika trädgårdar och en värld befolkad av samtida andar, sagor och oväntade äventyr.

Konstnären vill genom att bjuda in till dessa världar skapa utrymme för vila och ge näring åt betraktarens fantasi. Den magiska värld Andersson bygger upp I konstmontern på Odenplans tunnelbaneplattform kommer tilltala resenärer i alla åldrar, med ett särskilt fokus på barnens perspektiv och synvinklar när de kikar in i montern. 

Amandah håller i trådar från skultpru som hänger i taket.

Amandah Andersson L’Narte (född 1989) har en masterexamen från CRAFT! på Konstfack, inriktning textil. Centralt för Anderssons konstnärskap är hennes tro på konsthantverk och textilkonst som något helande. 

Om Konstväxlingar på Odenplan

I montern visas verk av nyligen utexaminerade konstnärer från Sveriges och Nordens konst- och designhögskolor. Här visas konst i många olika former: video, skulptur, installationer, mode, smyckeskonst, design med mera.

Textila skulpturer på golv och tak i montern.

  • Senast granskad: 3 januari 2024