2020-2021 Fatima Moallim

Självstudier (2020) 

Zinkensdamm | september 2020 - september 2021

En karta över ett parallellt universum eller en planskiss över rummet vi befinner oss i. Pennan ritar upp stigar och stickspår, brottstycken av meningar och siluetter. Tankebanor. Banor som blir alternativa färdvägar och ritas om i förhållande till varje ny miljö vi möter, utan hierarkier mellan dåtid och framtid, fantasi och minne. 

Fatima Moallim arbetar med performance och uppför tillfälliga verk där hon tecknar direkt på vägg i relation till arkitektur och föremål i rummet. Sommaren 2020 har Moallim arbetat i en gammal högstadieskola. Dokumentation av verket Självstudier visas på Zinkensdamm.

Fatima Moallim är född 1992 i Moskva, bosatt och verksam i Stockholm. Hon arbetar oftast med performance och gör tillfälliga teckningar direkt på vägg i relation till rummet hon befinner sig i, teckningar som sedan suddas ut eller målas över. I motiven blandar hon minnesbilder med en slags direkt transkribering av miljön där verket skapas.

Konstnären hade inte tillgång till Zinkensdamms tunnelbana för att skapa på plats – istället har hon tecknat i och kring två whiteboard-tavlor i en skola som inväntar renovering. Det performativa, det tillfälliga och det platsspecifika har fått nya positioner – med Självstudier som resultat.

 

  • Senast granskad: 12 mars 2024