Nya tunnelbanan

Uppläsnings-funktionen kräver att du accepterar inställnings-cookies

Stockholmsregionen växer. När fler människor väljer att bo och vistas i Stockholm ökar behovet av fler bostäder och en väl fungerande kollektivtrafik. Nu bygger vi därför ut tunnelbanan och en ny depå.

Projektets tidslinje

Detta gör vi

I framtiden blir det möjligt att ta tunnelbanan till och från Nacka, Barkarby och Arenastaden. Dessutom ska Blå linje kopplas ihop med den gröna Hagsätragrenen. Det blir också en ny sträcka mellan Fridhemsplan och Älvsjö.

Syfte

När fler människor väljer att bo i Stockholmsregionen behövs en väl fungerande kollektivtrafik. För att staden ska kunna fortsätta att växa behöver vi satsa på hållbara trafiklösningar. Nya tunnelbanan bidrar till att stockholmarnas vardag blir smidigare.

Vem påverkas och tidplan

Vi planerar för att vardagslivet i närområdet ska fungera under byggtiden. Planerad trafikstart för tunnelbana till Barkarby är 2026 och till Arenastaden 2028. Planerad trafikstart för tunnelbana till Nacka, Södermalm och Söderort är 2030. Planeringen för tunnelbana till Älvsjö inleds 2020.

Vill du veta mer om utbyggnaden av nya tunnelbanan och ta del av alla löpande nyheter?

nyatunnelbanan.se hittar du kartor, tidplaner, kontaktuppgifter, informationsmaterial, information om hur du påverkas under byggtiden, underlag för upphandling och mycket mer.

Film om nya tunnelbanan

På lite drygt tre minuter sammanfattar filmen den stora tunnelbaneutbyggnaden i Stockholms län. Om du vill veta vart tunnelbanan ska gå, när den ska byggas och varför, så får du svaren här:

Tillbaka till alla projekt

Hjälp oss att förbättra regionstockholm.se!

Hjälpte den här informationen dig?
Tillbaka till alla projekt

Hjälp oss att förbättra regionstockholm.se!

Hjälpte den här informationen dig?