Ungdomar åker fritt med SL i sommar
I sommar åker omkring 170 000 ungdomar i Stockholms län kostnadsfritt med SL.
I sommar åker omkring 170 000 ungdomar i Stockholms län kostnadsfritt med SL.
Nu är trafikförvaltningens hållbarhetsredovisning för 2021 klar. Den innehåller resultat och alla insatser som vi har genomfört inom hållbarhetsområdet under året.
Från 10 maj får den som köper biljett hos SL:s ombud och spärrkiosker biljetten på ett nytt grönt SL-kort.
En del av övergången från ett gammalt till nytt biljettsystem i SL-trafiken är att biljettautomaterna nu stängs ner successivt.
Varje dag reser närmare 900 000 med kollektivtrafiken i Stockholms län. Region Stockholm har det övergripande ansvaret för att alla som bor i eller besöker Stockholms län ska ha tillgång till en väl utbyggd, lättillgänglig och pålitlig kollektivtrafik. Stockholm växer och får allt fler invånare. Det är Region Stockholms uppgift att se till att kollektivtrafiken följer med. Därför görs nu en historiskt stor investering i kollektivtrafiken med bland annat utbyggnad av tunnelbanan till Barkarby, Nacka och Arenastaden.
Stockholm växer och det innebär en ökad belastning på alla trafiksystem i regionen. Kollektivtrafiken måste hänga med. Region Stockholms långsiktiga planeringsarbete visar vägen för verksamheten och framtidens kollektivtrafik.
Stockholmsregionens kollektivtrafik står inför stora utmaningar. Mellan år 2015 och 2030 beräknas befolkningen i Stockholms län öka med 620 000 personer. Nu bygger vi ut kollektivtrafiken för att möta behoven från en växande region.
Hållbar utveckling är en prioriterad del i Region Stockholms vision och mål. Det innebär bland annat att vi arbetar för effektiva och attraktiva resor med låg miljöpåverkan. Vi ser till att fler kan, vågar och vill använda kollektivtrafiken.
Läs mer om miljö, tillgänglighet och trygghet i kollektivtrafiken.
Region Stockholms vision är att kollektivtrafiken ska bidra till att Stockholm blir Europas mest attraktiva storstadsregion. Trafikförvaltningen inom Region Stockholm har det övergripande ansvaret för SL-trafiken.
Färdtjänsten är en del av Region Stockholms kollektivtrafik. Den riktar sig till personer med funktionsnedsättning. Färdtjänst används idag av cirka 70 000 personer inom länet.
Sjötrafiken är viktig för alla som bor och vistas i skärgården. Waxholms Ångfartygs AB är en del av Region Stockholms kollektivtrafik. Med ett 60-tal fartyg trafikerar Waxholmsbolaget Stockholms skärgård.
Forskning och innovation är ett bland flera verktyg för nya lösningar och kunskap om hur kollektivtrafiken i Stockholmsregionen kan utvecklas.
Region Stockholm tar hand om konsten i kollektivtrafiken, Stockholms län. Trafikförvaltningen förvaltar bland annat konst i tunnelbanan, där drygt 90 stationer idag har någon form av konstnärlig gestaltning.
Som resenär med frågor eller synpunkter på kollektivtrafiken ska du i första hand kontakta SL:s kundtjänst. Det finns även andra kontaktvägar för dig som har särskilda frågor.
Trafikförvaltningen
Besöksadress:
Lindhagensgatan 100
Postadress:
Trafikförvaltningen
105 73 Stockholm
Telefon: 08-123 316 00
E-post: registrator.tf@regionstockholm.se
Delar av förvaltningen finns också på Lindhagensterassen 1 i Stockholm.