Konstnärens roll i gestaltningsuppdrag

Konstnärliga gestaltningsuppdrag

Den konstnärliga gestaltningen ingår i ett arkitektoniskt sammanhang vilket innebär att konstnären ingår i ett nära samarbete med projektledare från kulturförvaltningen, konstrådgivare, projektledning från Region Stockholms fastighetsbolag Locum, arkitekter, ljuskonsult med flera.

Platsernas grad av offentlig eller privat karaktär, liksom öppenhet och avskildhet, kan variera stort. Konsten utformas alltid specifikt för platsen och sammanhanget den ingår i. Att arbeta med konst i vårt sammanhang innebär alltid att arbeta i offentliga rum, antingen i vårdmiljöer eller i anslutning till dessa. En god förståelse för dessa speciella omständigheter är avgörande i arbetet med den konstnärliga gestaltningen. 

Läs frågor och svar för konstnärer om konstnärliga gestaltningsuppdrag.

Konstnärsbasen - vår CV-databas 

Vill du visa aktuella verk för inköp och få e-post när nya gestaltningsuppdrag finns att söka? Då kan du skapa ett konto i Konstnärsbasen som är Region Stockholms CV-databas. Innehållet är inte publikt utan används enbart som referensmaterial vid inköp och uppdrag.

Yrkesverksamma konstnärer som vill söka gestaltningsuppdrag vid ny- och ombyggnation inom Region Stockholm rekommenderas att skapa konto i Konstnärsbasen. Då får du automatiskt meddelande när det finns nya uppdrag att söka.

Länk till externa webbplatsen Konstnärsbasen.

Beslut om tilldelade uppdrag och nya utlysningar

Alla uppdrag annonseras i utlysningar och intresseanmälan skickas in via webbformulär. Idéskisser ingår inte i intresseanmälan.

Lista över utlysningar och beslut gestaltningsuppdrag i vårdmiljö.

 

  • Senast granskad: 8 januari 2024