Inköp av konst och donationer

Inköp av lös konst

Beslut om vilken konst som ska inköpas, antingen genom konstnärliga gestaltningsuppdrag eller köp till konstsamlingen, baseras på dialog och samarbete mellan kulturförvaltningen och den aktuella verksamheten. En noggrann undersökning av förutsättningarna görs för att säkerställa att konsten harmoniserar med platsens karaktär och verksamhetens inriktning.

Den inköpta konsten förväntas hålla en hög konstnärlig standard och representera den breda mångfalden av konstnärliga uttryck och konstnärskap som finns både regionalt och nationellt. Genom att införa nya konstnärliga perspektiv och tekniker kompletteras och berikas den befintliga konstsamlingen. Konstinköp och produktion kan sträcka sig över konstnärliga gränser och variera mellan både materiell och immateriell konst, samt inkludera både tidsbeständiga och tillfälliga verk.

Gåvor och donationer

Gåvor och donationer utgör en liten del av konstsamlingen och kan komplettera den genom att introducera ytterligare mångfald och unika element. Förfrågningar hanteras av kulturförvaltningen.

  • Senast granskad: 6 februari 2024