Fraktbidrag

För att främja en levande skärgård ger Region Stockholm bidrag för att sänka transportkostnaderna i skärgårdsområdet till en nivå som är jämförbar med regionens glesbygd i övrigt.

Region Stockholm subventionerar transporter av dagligvaror till livsmedelsbutiker på öar utan bro, tunnel eller statlig färjetrafik i Stockholms skärgård genom Waxholmsbolaget. Subventionen betalas ut i form av fraktbidrag. 

Vad krävs för att få fraktbidrag?

Företaget måste ha varaktig verksamhet som bedrivs på en ö utan bro, tunnel eller statlig färjetrafik i Stockholms skärgård eller  Mälaren. Bidraget betalas ut för att kunna hyra in en båt för transport av gods som inte kan fraktas med reguljär båttrafik. Fraktbidraget betalas ut med 2/3-delar av kostnaden, exklusive moms.

Hur ansöker jag om fraktbidrag?

För att ansöka behöver du uppfylla kraven för att få ett fraktbidragskonto.

Länk till Waxholmsbolagens med information om fraktbidrag

När du ansöker om fraktbidragskonto ska du skicka in ett registerutdrag som inte är äldre än 12 månader. Registerutdrag hämtar du digitalt på Skatteverkets hemsida.

Ansök om ett fraktbidragskonto

Kontakta Andreas Adolfson

Har du frågor? Hör av dig till Andreas Adolfson på Trafikförvaltningen, via det här formuläret.

Information

Region Stockholm är en offentlig verksamhet. Det innebär att meddelanden du skickar till förtroendevalda och tjänstemän blir allmän handling och kan begäras ut av allmänheten.

  • Senast granskad: 29 februari 2024