Konsertburkar – ett musikresidens i Vaxholm

Uppläsnings-funktionen kräver att du accepterar inställnings-cookies

Under vintern 2022-2023 hade musikerna Thomas Backman och Lisa Östergren ett musikresidens i Vaxholm, där de arbetade med föreställningen Konsertburkar. Residenset arrangerades av musikkonsulenterna i samarbete med Vaxholms stad och syftet var att skapa en ny musikproduktion för de yngsta barnen från 2 år.

Multimusikern Thomas Backman och sångerskan och musikern Lisa Östergren började att arbeta med produktionen i Rådhuset i Vaxholm och residenset pågick under totalt två veckor.

En av residensets förutsättningar var att produktionen skulle skapas i nära kontakt med förskolebarn i närområdet. Musikerna besökte två förskolor där de fick idéer och inspiration i workshops och provföreställningar med barnen. Barnen målade konsertburkarna, som gick från att vara burkar slängda som skräp i naturen till att bli rekvisita. Återbruk och miljö blir en röd tråd i den nya föreställningen. Residenset avslutades med en provföreställning där barnen från de båda förskolorna var publik.

Urvalet till residenset i Vaxholm gjordes av musikkonsulenterna i samråd med Christina Nilsson, kulturansvarig i Vaxholms stad och Eva-Lena Granbacka, kultur- och bibliotekschef.

Produktionen Konsertburkar ingår i Region Stockholms musikutbud från och med augusti 2023 då den planeras ha premiär.

Formuläret kräver att du accepterar inställnings-cookies

Hjälp oss att förbättra regionstockholm.se!

Hjälpte den här informationen dig?