Rösträtt – sång på förskolan

Vill du få in mer sång i förskolan? Rösträtt är en nationell satsning för att stärka sången i förskolan och inspirera förskolepersonal och barn att sjunga mer i den dagliga verksamheten.

Målet med projektet "Rösträtt – Sång på förskolan" är att främja och utveckla barns sång genom att ta hänsyn till barnens förutsättningar. Syftet är att skapa en gemensam sångupplevelse där både barn och vuxna sjunger i rätt tonhöjd.

Inom Rösträtt pågår flera initiativ. Om du vill veta mer eller boka något, är du välkommen att kontakta Region Stockholms musikkonsulenter.

Kontakta Region Stockholms musikkonsulenter

Boka sångcoach till förskolan

Det finns sångcoachprogram som förskolor kan boka. En sångcoach besöker förskolan för att sjunga med både barn och personal, vilket ger inspiration för fortsatt sångaktivitet. Efter besöket får förskolan ett handledningsmaterial med praktiska tips. Sångcoachprogrammen hittar du i Kulturkatalogen.

Till sångcoachprogrammen i Kulturkatalogen

Fortbildning för förskolepersonal

För att öka förståelsen för skillnaderna mellan barn- och vuxenröstens fysiska förutsättningar erbjuds fortbildning, där förskolepersonalen får lära sig mer om röstläge och barns delaktighet i sång.

Starta förskolepersonalkör

Inom Rösträtt går det också att boka kompetensutveckling för att komma i gång med körsång för förskolepersonal. Kompetensutvecklingen omfattar tre körrepetitioner under en termin och avslutas med en gemensam konsert. 

  • Senast granskad: 1 november 2023

Du kanske också är intresserad av