Rösträtt – fortbildning för förskolepersonal i Stockholms län

Uppläsnings-funktionen kräver att du accepterar inställnings-cookies

Arbetar du i förskola? Gå en fortbildning där du lär dig mer om rösten och får verktyg för att stärka barns sång!

Målet med fortbildningen är dels att få mer kunskap om sångrösten och om skillnaderna mellan barn- och vuxenröstens fysiska förutsättningar, dels att öka självkänslan, medvetenheten och glädjen hos dig som sjunger tillsammans med små barn i ditt yrke. 

Lär dig mer om rösten! 

Boka en fortbildning med Karin Westerberg Kindgren, som är konstnärlig ledare för Rösträttsprojektet i Stockholms län.

Du får kunskap om röstapparaten, skillnaderna mellan barn- och vuxenrösten och hur valet av röstläge påverkar små barns möjlighet till delaktighet. Du får även lära dig om hjärnans plasticitet, hur musikaliteten utvecklas och du får förståelse för varför Rösträttsprojektet riktar sig just till förskolan.

Med sångglädje och härlig energi sjunger vi upp utan krav på tonsäkerhet, utforskar rösten åt alla håll och sjunger sånger för både barnens skull och för vår egen. Du får även tips för hur du kan hitta ett ljusare röstläge när du sjunger tillsammans med barnen och kanske motivation till att skapa förändring i hur du ser på din egen röst i ditt arbete. Fokus ligger på att sätta barnens förutsättningar och behov i centrum.

I bokningen ingår kostnadsfritt Karins informationsfilm på 40 minuter, som ses innan besöket.

Föreläsningen kan kompletteras med sångövningar anpassade efter just din personalgrupp alternativt enskilda sånglektioner för personalen. Programmet kan även utformas efter andra önskemål med utgångspunkt i personalens behov.

Workshop med sångcoach för personal

Tillsammans med en av sångcoacherna får du bland annat utforska och lära känna din egen röst, öva på att hitta passande tonarter och lära dig uppsjungningsövningar som du både kan göra själv och med barnen. Du får repertoarkännedom och tips på sånger att sjunga tillsammans med barnen.

Lägg till sångcoachprogram för förskolan. Kombination av fortbildningar och sångcoachprogram till förskolan till rabatterat pris görs enligt överenskommelse.

Rösträtt – Sång på förskolan är ett nationellt samarbetsprojekt inom Regional Musik Sverige. Projektsamordnare är Unga Musik i Syd och alla regioner i landet deltar i projektet.

Om fortbildningen 

Pris med subvention:
Lär dig mer om rösten: 3000 kronor exklusive 25 % moms.
Sångworkshops 1-2 samma dag: 3000 kronor exklusive 25 % moms

Max antal publik/deltagare: 25

Lokal: Större sal på förskolan/samlingssal

Längd:
Lär dig mer om rösten: 3 timmar.
Sångworkshops: 1,5 - 2 timmar

Tekniska krav:
Byggtid: 30 minuter. 
Rivtid: 30 minuter.
Till fortbildningen Lär dig mer om rösten önskas en projektor och duk.

För mer information samt bokning, kontakta anita.bolin-heggestad@regionstockholm.se.

Formuläret kräver att du accepterar inställnings-cookies

Hjälp oss att förbättra regionstockholm.se!

Hjälpte den här informationen dig?