Cirkusflätan

Så arbetar vi interregionalt i Cirkusflätan

Region Stockholm ingår numera i ett spännande treårsprojekt tillsammans med Region Östergötland och Region Västra Götaland. Det är ett interregionalt samarbete med medel från Kulturrådet och egna insatser och målet är att skapa ännu mer samverkan kring cirkusens utveckling i Sverige.

För att ytterligare stärka cirkusen gör regionerna nu en gemensam satsning – för att skapa strukturer för fortsatt arbete och utveckling. Som första del skapas varsitt råd utifrån de tre prioriterade områdena i projektet: 

  • Det pedagogiska perspektivet
  • Utövarperspektivet
  • Arrangörsperspektivet

Cirkuskonsulenten i Region Stockholm leder arbetet kring arrangörsperspektivet – och i varje råd sitter representanter från alla tre regionerna. Vill du veta mer om Cirkusflätan går det bra att kontakta cirkuskonsulenten Lillemor Strand Bandmann.

1, 2, 3... cirkus! – en handbok för uppstart av cirkuspedagogisk verksamhet

Handboken är framtagen 2021 av Förvaltningen för Kulturutveckling, Västra Götalandsregionen, med stöd av Cirkusflätan och i samarbete med Cirkusflätans pedagogiska råd, Cirkus i Väst och Cirkus Cirkör. Du kan ladda ned handboken i pdf-format från Västra Götalands webbsida.

Cirkusflätan välkomnar dig till höstens seminarieserie. Vi riktar oss till dig som vill ta del av aktuella projekt och satsningar inom cirkus.

Vid fyra tillfällen har vi bjudit in olika organisationer och arrangörer som verkar inom cirkusområdet. Du får ta del av projekt för cirkusutövare såväl som för en publik, för att få inspiration och inblick i hur olika aktörer arbetar runt om i landet. Läs mer om innehållet i träffarna nedan och anmäl dig i respektive länk.

Träffarna hålls digitalt via Teams, kl 16.00-17.00 följande datum: 6/10, 27/10, 18/11 och 2/12. Teams-länk skickas ut dagen innan varje seminarium. Länk till kalender. Läs allt om träffarna  och länkar till anmälningsformulären hittar du via denna länk.

 

Hjälp oss att förbättra regionstockholm.se!

Hjälpte den här informationen dig?