Slöjdresidens i Stockholms län

Är du verksam inom hemslöjd och vill fördjupa ditt utövande? Tycker du om när andra är delaktiga i din skapande process? Då kan ett slöjdresidens vara något för dig. 

Utlysning: Kommunresidens i Värmdö

Vi söker dig som är slöjdare och vill skapa tillsammans med människor i alla åldrar.

Sök senast 20 maj!

Utlysning: Slöjdresidens på Överjärva gård

Är du slöjdare, hantverkare eller slöjdpedagog? Sök ett slöjdresidens på Överjärva gård i Solna. 

Sök senast 29 april!

Vad är ett slöjdresidens?

Region Stockholms slöjdresidens innebär ett fördjupat samarbete med en kommun. Ett slöjdesidens ger dig möjligheten att fördjupa dig i ditt uttryck och samtidigt skapa meningsfulla samarbeten med lokalsamhället.

Slöjdresidens passar slöjdare som utforskar olika tekniker och är intresserade av samarbeten där de kan förmedla kunskap om slöjd, med fokus på barn och unga.

Residensen ska genomföras i en stadsdel på till exempel en scen, i skolan, på boende för seniorer eller någon annan lokal verksamhet. Våra residens kan pågå under en kortare eller längre tid, från ett par veckor till ett år. 

Vad är syftet med Region Stockholms residens?

Våra residens ska ge invånarna i kommunen möjlighet att ta del av kultur på nära håll och möta professionella utövare. Syftet med varje residens skiljer sig åt, det kan handla om att utveckla en teknik, arbeta utforskande kring ett särskilt tema eller med en viss målgrupp.

Vill du veta vilka residens som finns att söka?

När det finns slöjdresidens att söka berättar vi om det i vårt nyhetsbrev.

Prenumerera på nyhetsbrevet

  • Senast granskad: 30 november 2023

Du kanske också är intresserad av