Ateljéstöd

Ateljéstöd i Stockholms län

Yrkesverksamma konstnärer kan vända sig till sin kommun för frågor om ateljéstöd och konstnärsresidens. Här är länkar till webbplatser om ateljéstöd. Listan uppdateras löpande. 

Stockholms stad

Stockholms stads ateljé- och studiostöd kan sökas av dig som är yrkesverksam bild- och formkonstnär. Stödet är ett engångsbelopp upp till 18 000 kronor per år under en treårsperiod.

Länk till Stockholms stads webbplats

Värmdö kommun

Värmdö kommun har instiftat ett årligt ateljéstöd för konstnärer som är skrivna och verksamma i Värmdö kommun. Syftet är att vitalisera och öka möjligheterna till att behålla ett rikt, hållbart och mångfacetterat konst- och kulturliv i Värmdö.

Stödet är treårigt och omfattar en summa på 10 000 konor per år för konstnärligt yrkesverksamma personer. Stödet söks utifrån ett antal kriterier (se nedan) och varje ansökan bedöms av en kommitté bestående av sakkunniga inom relevanta konstområden.

Länk till Värmdös webbplats

Sundbybergs stad

Ateljéstöd är ett stöd till yrkesverksamma konstnärer för hyra av konstnärsateljéer. Stödet kan sökas av dig som är yrkesverksam konstnär, som är skriven i Sundbyberg och har ateljé i Stockholms län.

Varje år beviljas fem konstnärer ett treårigt ateljéstöd på 10 000 kronor per år. Beslut om tilldelning fattas av kultur- och fritidsnämnden utifrån kriterier som finns i Sundbybergs stads riktlinjer för ateljéstöd 

Länk till Sundbybergs webbplats

Kontakta oss för komplettering av listan

Skicka gärna in uppgifter som saknas i listningen av ateljéstöd.

Information

Region Stockholm är en offentlig verksamhet. Det innebär att meddelanden du skickar till förtroendevalda och tjänstemän blir allmän handling och kan begäras ut av allmänheten.

  • Senast granskad: 13 mars 2024