Sommarjobb i Region Stockholm

Lättläst

Varje sommar erbjuder Region Stockholm sommarjobb till dig som är skriven i Stockholms län. Vi vill ge dig en chans att få arbetslivserfarenhet, möjlighet att knyta kontakter på arbetsmarknaden och en chans att prova på ett av alla våra yrken.

När får jag besked?

Nu har ansökan till årets sommarjobb stängt, tack alla ni 2 254 som sökt.

För att de jobb vi erbjuder ska fördelas så rättvist som möjligt sker urvalet med hjälp av lottning. Du som får jobb kommer att bli kontaktad med ett erbjudande från din arbetsgivare/arbetsplats under perioden april till och med slutet av maj. Ambitionen är att du ska få besked så snart som möjligt.

Alla som inte får jobb får ett nej-tack-besked via e-post. Dessa skickas ut efter hand som anställningarna blir klara. Allra senast 31 maj ska alla sökande ha fått ett besked.

Vem får söka sommaren 2021?

Vi har tyvärr begränsad möjlighet att kunna erbjuda sommarjobb i år på grund av covid-19. Dels på grund av en mycket tung belastning på våra arbetsplatser men också på grund av smittorisken. Vi kommer kunna erbjuda ett fåtal jobb och endast till dig som är 18 år. 

Krav för ansökan:

Du ska vara 18 år fyllda innan sommarjobbet börjar
Du ska inte ha fyllt 19 år innan sommarjobbet slutar
Du ska vara skriven i Stockholms län
För att de jobb vi erbjuder ska fördelas så rättvist som möjligt sker urvalet med hjälp av lottning. Därefter matchas du som sökt med en arbetsplats. Vi försöker ta hänsyn till eventuella önskemål.

Ungdomar med funktionsnedsättning är en prioriterad grupp. Vid erbjudande om jobb ska du kunna visa upp ett intyg från din sjukvårdskontakt om din funktionsnedsättning.

Alla har lika stor chans eftersom sommarjobben lottas, även i den prioriterade gruppen lottas jobben. I båda grupperna brukar det vara många fler som söker än jobbplatser.

Om du har en särskild anledning och vill ansöka på annat sätt kan du kontakta: sommarjobb.lsf@sll.se 

Möt våra sommarjobbare

Daniel, Mouna, Hanna och Adam sommarjobbade hos oss förra året. Välkommen att ta del av deras berättelser. Möt våra sommarjobbare 

Möt två rekryterande chefer 

Jenny på Sabbatsbergsgeriatriken och Pehr på trafikförvaltningen berättar i filmen om sina erfarenheter av att anställa sommarjobbare. Möt två chefer

Vanliga arbetsuppgifter

De områden du kan välja mellan i din ansökan är: vård, administration och vaktmästeri och du kan välja ett eller flera områden.

Arbetsuppgifterna inom området kan variera det kan till exempel vara sysslor i ett avdelningskök, inom service, administrationsuppgifter, städning och sortering i förråd, vaktmästerisysslor, arbete på en vårdavdelning och i en reception.

Sommarjobbet börjar med en introduktion på arbetsplatsen. En handledare hjälper dig tillrätta och finns tillhands under hela anställningsperioden.

Här finns jobben

Här är några av alla våra arbetsplatser som erbjuder sommarjobb, flera kan tillkomma:

Så mycket får du i lön 

  • 18 år = 96:00 kr/tim

Semesterersättning tillkommer med 15:40 kronor per timme. 

Två jobbperioder under sommaren

I regel erbjuds två jobbperioder om vardera fyra veckor under sommaren.
Men perioderna samt antalet veckor kan variera inom våra olika förvaltningar och bolag.

  • 14 juni - 11 juli
  • 12 juli - 8 augusti

Hälsokontroll

Du som ska sommarjobba inom vården nära patienten, måste göra en hälsokontroll innan du börjar jobbet. Hälsokontrollen betalas av oss. Vi informerar alla som fått sommarjobb om hur den går till samt var och när den ska göras. Det är viktigt att du går på den tid du fått eller ombokar.

Mer frågor och svar om sommarjobb

Andra samarbeten kring sommarjobb

Förutom sommarjobb i hälso- och sjukvården samverkar Region Stockholm  med andra arbetsgivare för att erbjuda fler sommarjobb till 16 - 18 åringar. Sommaren 2021 hoppas vi på samarbeten hos bland annat:

  • Konserthuset i Stockholm
  • Skärgårdsstiftelsen
  • Kultursommarjobb ett samverkansprojekt med Film Stockholm, Musikaliska samt flera kommuner i hela länet.
  • Berga Naturbruksgymnasium

Så här tyckte de som sommarjobbat 2021

Efter avslutat sommarjobb ombeds man svara på en webbenkät om hur man upplevt sommarjobbet. Medverkan är förstås anonym och frivillig.

Så här svarade ni som arbetat i hälso- och sjukvården sommaren 2021:

Kan du tänka dig att jobba hos Region Stockholm i framtiden?
98 procent svarar ja eller kanske.

Vad tyckte du om handledningen?
91 procent svarade bra eller mycket bra.

Hur nöjd har du varit med sommarjobbet?
93 procent svarade nöjd eller mycket nöjd.

Jag kommer tipsa andra att söka sommarjobb hos Region Stockholm nästa år.
93 procent svarar ja.


Vill du läsa hela rapporten så hittar du den under rubriken bilagor.

Hjälp oss att förbättra regionstockholm.se!

Hjälpte den här informationen dig?