Trafikförvaltningen – vi är kollektivtrafiken i Stockholm

Uppläsnings-funktionen kräver att du accepterar inställnings-cookies

På trafikförvaltningen är vi cirka 900 medarbetare som varje dag arbetar för att skapa en närmare, tryggare och mer hållbar kollektivtrafik i världsklass. Följ med oss på resan!

Vad vill du jobba för?

Hos oss på trafikförvaltningen får du jobba med starka varumärken som SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänst i Region Stockholm och Spårvägsmuseet.

Tillsammans ansvarar vi för halva Sveriges kollektivtrafik och vi har höga ambitioner. Vi utvecklar en av världens mest hållbara och attraktiva kollektivtrafik. Och vi jobbar dagligen med att minska vår miljöpåverkan, öka social hållbarhet och ansvarfullt förvalta våra gemensamma medel. Utan oss stannar Stockholm.

Tillsammans utvecklar vi framtidens kollektivtrafik

Just nu pågår en av de största satsningarna någonsin på att bygga ut och modernisera vår kollektivtrafik. Vår uppgift är att se till att Stockholms pulsåder – kollektivtrafiken – fungerar både idag och imorgon. Det är ett varierande arbete som kräver både precision och passion.

Här får du möjlighet att vara expert och fokusera på ditt sakområde. Samtidigt som du jobbar i ett lag och i en organisation med stor bredd. Vi erbjuder dig stora möjligheter att röra dig mellan olika roller och uppgifter – här kan du utvecklas för ett helt yrkesliv.

Trafikförvaltningen är ett karriärföretag 2023

Vi vill vara ett självklart val för unga talanger som vill jobba med ett samhällsviktigt uppdrag och vara med och utveckla framtidens kollektivtrafik. Vi är stolta över att ha blivit utnämnda till ett karriärföretag 2023!

Motiveringen från Karriärföretagens jury lyder: Trafikförvaltningen visar på stor passion och engagemang för att skapa bästa möjliga arbetsplats. Det bjuds på en trygg företagskultur som drivs av goda värderingar. De är tydligt att Trafikförvaltningen tror på att växa tillsammans och skapar därmed förutsättningarna för sina medarbetare att kunna påverka. Vi ser ett attraktivt Employer Branding-arbete som idag lockar till sig talanger.

Intervjuer med våra medarbetare

Innanför våra väggar finns en variation av yrkesroller. Här jobbar projektledare, analytiker, ekonomer, it-specialister, upphandlare och trafik- och samhällsplanerare med att förvalta och utveckla kollektivtrafiken. Nyfiken på att lära känna oss lite bättre? Läs intervjuer med våra medarbetare

Yrkesområden

I vår verksamhet finns en bredd av olika yrken. Läs mer om vad du kan jobba med hos oss

Student

Varje år välkomnar vi dig som student med intresse för kollektivtrafik och samhällsutveckling. Hos oss finns goda möjligheter att skriva ditt examensarbete eller göra praktik/LIA för att få inblick i verksamheten och knyta kontakter för framtiden. 

Läs mer om aktuella exjobb, praktik, yrkes- och studentmässor samt övriga aktiviteter på vår studentsida.

Formuläret kräver att du accepterar inställnings-cookies

Hjälp oss att förbättra regionstockholm.se!

Hjälpte den här informationen dig?