För att webbplatsen ska fungera bra för dig och för att samla in statistik som hjälper oss att förbättra den, använder vi kakor.
Om kakor
För att webbplatsen ska fungera bra för dig och för att samla in statistik som hjälper oss att förbättra den, använder vi kakor.
Om kakor
Landstingshuset med både prideflaggor och regionflaggor

Region Stockholm uppmärksammar Stockholm Pride 2025

För Region Stockholm är det viktigt att alla människor synliggörs och blir bemötta likvärdigt oavsett kön, könsidentitet, könsuttryck eller sexuell läggning. Här kan du läsa om hur vi arbetar med hbtqi-frågor. 

Prideveckan är en viktig vecka för jämlikhet och mänskliga rättigheter. Men det arbetet pågår dygnet runt och året om inom Region Stockholm. Vi är stolta över vårt kontinuerliga arbete för att skapa en än mer inkluderande region, där alla människor kan känna sig trygga och accepterade oavsett vem de älskar. 

Tillsammans tar vi Stockholm framåt.

Fria resor i lokaltrafiken för volontärer och flaggning på bussar

Precis som tidigare år så flaggar vi även under Stockholm Pride 2025 på lokaltrafikens bussar. Regnbågsflaggorna pryder våra bussar under hela prideveckan.

Under prideveckan erbjuder vi även fria resor i kollektivtrafiken för volontärer som arbetar under Stockholm Pride 2025.  

Under Pridetåget har Region Stockholm ofta flera ekipage, så även under 2025. Såväl stora akutsjukhus som mindre verksamheter syns under tåget och göra Stockholms gator till en festplats. Håll utkik i tåget den 2 augusti! 

Möt ungdomsmottagningen under Pride

Under Prideveckan finns ungdomsmottagningarna inom Region Stockholm på plats för att ge information och svara på ungdomars frågor kring sexualitet, relationer och hälsa.

Tält i festivalområdet

I tältet finns både barnmorskor och kuratorer på plats. Du hittar dem i festivalområdet C4, tältplats 38 från onsdag den 31 juli till lördag den 3 augusti mellan klockan 14.00 – 24.00.

Träffa ungdomsmottagningen under Stockholm Pride 2025(Extern länk)

Hiv- och syfilistestning i Pride Park

Testtältet i Pride Park är öppet för drop-in-test under eftermiddagar och kvällar med start kl. 16.00 onsdagen den 30 juli. Både hiv- och syfilistest tas med ett blodprov och svar på hivtestet ges direkt på plats. I tältet finns även gratis kondomer och glidmedel att hämta och personal som kan svara på frågor om sexuell hälsa, könssjukdomar och säkrare sex. Det går även ställa frågor om förebyggande behandling mot hivinfektion, PrEP.

Förebyggande behandling mot hiv är en viktig insats för att minska antalet personer som får infektionen och vi är glada för att man inte längre behöver stå i kö för att få denna behandling i Stockholm och att fler mottagningar kan erbjuda PrEP.  Men det är viktigt att komma ihåg att PrEP bara skyddar mot hivinfektion. Det är fortsatt viktigt att skydda sig själv och sina partner mot syfilis och andra sexuellt överförda infektioner. Att testa sig regelbundet är en del av detta, säger Lis-Marie Kanon, enheten för hälsoutveckling/HSF och samordnare för Preventhiv.

Bakom verksamheten står nätverket Preventhiv, ett samarbete mellan enheter och mottagningar inom Region Stockholm och organisationer som arbetar med hivprevention, behandling och sexuell hälsa med inriktning på män som har sex med män och transpersoner. I nätverket ingår bland andra Venhälsan Södersjukhuset, Smittskydd Stockholm, RFSL, Posithiva Gruppen och Noaks Ark. 

Tider för testning under prideveckan

  • Onsdag 30 juli klockan 16-21.30
  • Torsdag-lördag 31 juli - 2 augusti klockan 14.30-21.30
Härlig bild på kompisgäng vid strandkaj. Det är sommar och livet leker.

Mer läsning på vår webbplats

Social hållbarhet på tre sätt

Region Stockholm arbetar med social hållbarhet på tre sätt. Här kan du läsa om dessa.

Vidare läsning om social hållbarhet inom Region Stockholm

Jämlikhet

Jämlikhet innebär att alla människor har lika värde och att de ska behandlas likvärdigt oavsett exempelvis kön, etnicitet, funktionsnedsättning eller ålder. 

Läs om hur vi arbetar för ett likvärdigt och vänligt bemötande

Hbtqi+

Alla människor, oavsett kön, könsidentitet, könsuttryck eller sexuell läggning, ska synliggöras och bemötas likvärdigt, vänligt och med respekt.

Läs mer om vårt arbete med Hbtqi+
  • Uppdaterad: 16 juli 2025

Du kanske också är intresserad av

För att kunna ge feedback behöver du tillåta kakor.