Residens inom cirkus

Vill du som cirkusartist och cirkuskompani arbeta på en plats under en specifik tidsperiod? Region Stockholm genomför olika former av cirkusresidens som du kan söka. 

Vad är ett cirkusresidens?

Region Stockholms cirkusresidens är ett fördjupat samarbete där du som cirkusartist kan utveckla din praktik, ofta i möte med invånarna i en kommun. Våra residens kan pågå under en kortare eller längre tid, från ett par veckor till ett år. 

Residensen ska genomföras i en kommun på till exempel ett bibliotek, en scen, i skolan, på fritidsgårdar, i ett kulturhus eller någon annan lokal verksamhet.

Vad är syftet med Region Stockholms residens?

Våra residens ska ge invånarna i kommunen möjlighet att ta del av kultur på nära håll och möta professionella konstnärer och kulturutövare. Syftet med varje residens skiljer sig åt, det kan handla om att utveckla en föreställning, arbeta utforskande kring ett särskilt tema eller med en viss målgrupp.

Vill du söka ett cirkusresidens?

När det finns residens att söka publicerar vi utlysningen här på webben. Håll dig uppdaterad genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev om cirkus och dans!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev om cirkus och dans

Bild av artisterna i Sirqus Alfon, Erik i hatt och Tobias i bakvänd keps.

Kommunresidens i Skarpnäck

Med start hösten 2024 får unga möjlighet att upptäcka cirkus och musik med Sirqus Alfon i Skarpnäcks kulturhus.

Om kommunresidenset
  • Senast granskad: 18 juli 2023