Låna utrustning för att visa film

Ska du visa film tillfälligt inom- eller utomhus och behöver låna teknik som filmduk, högtalare eller projektor? Region Stockholm erbjuder utlåning av till exempel projektor och filmduk.

Viktigt att veta

För att låna behöver du vara arrangörer av icke-kommersiella filmvisningar i Stockholms län.

Läs igenom villkoren och skriv ut avtalsmallen för att ansöka om att låna visningsutrustning.

Du som lånar ansvarar själv för transport av utrustningen.

Utrustning att låna 

Du kan spela upp filmmaterial från valfri uppspelningskälla som en laptop eller mediaspelare. DVD- och blu-rayfilmer kan spelas upp på blu-rayspelaren.  All utrustningen förutom Airframe 500 går att använda både inomhus och utomhus. Kablage, manualer och instruktioner följer med när du lånar utrustning av oss.

Projektor Epson EB-L1505UH

Projektorn har en ljusstyrka på 12 000 lumen och en zoom-lins med throw ratio från 1,57 till 2,56:1. Projektorn behöver 220v 1-fas ström och drar 908W vid normalförbrukning. Projektorn har HDMI, DVI, VGA och BNC-ingångar.

Instruktioner – hur du använder projektorn Epson EB-L1505UH

Projektor NEC PA803U

Projektorn har en ljusstyrka på 8000 lumen och en zoom-lins med throw ratio från 1.46:1 till 2.95:1. Projektorn behöver 220v 1-fas ström och drar 542W vid normalförbrukning. Projektorn har HDMI, displayport samt RGB-ingångar.

Instruktioner – hur du använder projektorn NEC PA803U

Filmduk Moviescreens Airframe Easy500

Det här är en uppblåsbar filmduk och har bildförhållandet 16:9 och måtten 500x280cm. Duken är uppblåsbar och elektrisk pump medföljer. Kan endast användas utomhus.

Instruktioner – hur du använder Moviescreens Airframe Easy500

Läs mer om Airframe Easy500 på Moviescreens webbplats

Högtalare

Högtalare i stereokonfiguration bestående av två subwoofers (the box pro Achat 112) och två högtalare (the box pro Achat 108). Högtalarna kan användas inomhus och utomhus för en publik med upp till 100 personer. 

Instruktioner – hur du använder högtalarna

Blu-ray-spelare Yamaha BD-S681 (region B)

Blu-ray-spelare medstöd för olika mediaformat, 192 kHz/24-bitars ljudåtergivning och inbyggd Wi-Fi.

Så lånar du utrustningen

Läs igenom nedan information för att låna utrustning av oss.

Hur du transporterar utrustningen

Vi rekommenderar starkt att du använder en mindre skåpbil för transport, men utrustningen kan gå in i en större personbil. 

Observera att utrustningen är tung och vi rekommenderar att ni är minst två personer som hjälps åt vid lyft och transport. 

Projektorer och filmdukar är förpackade i skyddande lådor (case) med hjul och rejäla handtag. De har följande mått (längd x höjd x djup i centimeter):  

  • Kingpin filmduk 160x40x60
  • Airframe filmduk 125x63x86
  • NEC-projektor 60x25x46
  • Epson-projektor 67x42x70
  • Bluray-spelare 45x12x26

Högtalarna levereras inte i lådor men har måtten:

  • Bas 45x38x46
  • Toppar 25x27x37

Utöver detta följer också en väska med kablar och tillbehör med vid utlåning. 

Villkor för att låna visningsutrustning

Om du vill låna utrusningen kontaktar du Region Stockholms filmkonsulent. Vi vill veta vilket arrangemang du vill låna utrustningen till, datum och en kort beskrivning av vem som är arrangör och vad syftet med arrangemanget är.  

Avhämtning och återlämning av utrustningen sker i första hand hos Region Stockholms kulturförvaltning på Södermalmsallén 36 i Stockholm, alternativt annan plats efter överenskommelse.

Region Stockholm förbehåller sig rätten att prioritera utlåning till arrangemang som vi bedömer är värdefulla för visningsområdet i Stockholms län och kommer allmänheten till störst nytta. Vi prioriterar utlåning till arrangörer som har liten förmåga att på egen hand hyra eller köpa motsvarande utrustning. Utrustningen lånas inte ut till arrangemang med kommersiellt syfte. 

Observera att Region Stockholms filmkonsulenter inte har möjlighet att gå igenom och testa utrustningen inför varje utlåning. Vi rekommenderar därför att du som ska använda utrustningen hämtar den minst två arbetsdagar innan ert arrangemang, för att ha tid att testa den och vid problem hinna återkoppla till oss.  

Vid utlåning krävs ett skriftligt utlåningsavtal. Observera att avtalet måste skrivas ut i två exemplar, som ska signeras av både dig som lånar och Region Stockholms filmkonsulent.

 Ladda ner avtalsmallen för att låna visningsutrustning (21 kB, Word)  

Så lånar du utrustningen

För att låna utrustningen kontaktar du våra filmkonsulenter. Ange vad du är intresserad av att låna.

Kontakta Region Stockholms filmkonsulenter

  • Senast granskad: 19 september 2023