För filmfestivaler

Är du festivalarrangör, samarbetar med filmfestivaler eller vill starta upp en filmfestival? Region Stockholms filmkonsulenter kan ge vägledning till dig som arrangerar eller planerar att arrangera en filmfestival.

Varje år arrangeras upp mot 50 olika återkommande filmfestivaler i Stockholms län. Filmfestivalerna bidrar till att bredda filmutbudet och filmkulturen i länet. En filmfestival sätter in filmerna i ett sammanhang där besökarna ofta får möjlighet till mervärde kring visningarna, i form av exempelvis samtal eller regissörsbesök. 

Ekonomiskt stöd till filmfestivaler

Stöd att söka hos Region Stockholm

Vi kan ge projektstöd och verksamhetsstöd till filmfestivaler av regional angelägenhet.

Läs mer om projekt- och verksamhetsstöd

Stöd att söka hos Svenska Filminstitutet

Svenska Filminstitutet har stöd som filmfestivaler kan söka. Stödet heter Stöd till stabilisering och omställning för distributörer, filmfestivaler, streamingplattformar och visningsorganisationer.

 Läs mer om stödet på Svenska Filminstitutets webbplats

Svenska Filminstitutet erbjuder även ett årligt stöd till etablerade distributörer, filmfestivaler och plattformar för visning av värdefull film-

 Läs mer om stödet på Svenska Filminstitutets webbplats

Kompetensutveckling

Region Stockholms filmkonsulenter arrangerar regelbundet kurser som är relevanta för festivalarrangörer. Vi har också möjlighet att subventionera deltagande på utbildningar andra arrangerar.

Läs mer om vårt utbud av kurser och utbildningar

Rådgivning

Region Stockholms filmkonsulenter är väl bekanta med frågor kring teknik, rättigheter, tillstånd och lokaler som är lämpliga för festivaler.

Kontakta Region Stockholms filmkonsulenter

  • Senast granskad: 19 september 2023

Du kanske också är intresserad av

  • Utbildningar och kompetensutveckling inom film

    Vill du stärka din kompetens och bli en bättre arrangör? Region Stockholm erbjuder eller subventionerar olika kurser för dig som arrangerar filmverksamhet.
  • Projektstöd till kultur

    Region Stockholms projektstöd kan sökas för tidsbegränsade kulturprojekt som genomförs i Stockholms län. Projektstöd kan sökas två gånger per år.
  • Verksamhetsstöd till kultur

    Verksamhetsstöd kan sökas av verksamheter som producerar eller förmedlar kultur i länet.