Studentsamarbeten på trafikförvaltningen

Hos oss på trafikförvaltningen kan du inleda din karriär redan under studietiden. Här kan du läsa mer om våra samarbeten inom studentområdet.

Trafikförvaltningen är ett karriärföretag 2024!

Vi vill vara ett självklart val för unga talanger som vill jobba med ett samhällsviktigt uppdrag och vara med och ta Stockholm framåt genom utveckling av kollektivtrafiken.

Vi är stolta över att ha blivit utsedda till ett Karriärföretag 2024. Motiveringen från juryn lyder:

Trafikförvaltningen utmärker sig som en utmärkt arbetsgivare, präglad av en miljö som främjar samarbete och utveckling. Här har medarbetarna möjlighet att trivas och utvecklas i en positiv och stödjande arbetsmiljö. Trafikförvaltningen är en plats där din karriär kan blomstra och där ditt arbete gör en direkt och positiv inverkan på samhällets rörlighet.

Karriärföretagen går årligen en omröstning i sitt stora studentnätverk under perioden januari till april. Omröstningen handlar om att ta reda på vad vilka företag som uppfattas som mest attraktiva bland studenterna.

Studerar du? Eller är du nyutexaminerad? Hos oss finns det flera olika möjligheter för dig att lära känna vår verksamhet och utvecklas.

Våra samarbeten spänner brett

  • Exjobb (Universitet/Högskola/Yrkeshögskola)
  • LIA/praktik
  • Möjlighet till förlängt samarbete efter slutfört exjobb/praktik (visstid upp till 6 månader)
  • Jobbsprånget
  • Sommarungdom 16-18 år (via Region Stockholm)
  • Träffa oss på arbetsmarknadsdagar
  • Andra samarbeten: deltagande i aktiviteter ute på skolor exempelvis paneldebatter, föreläsningar med mera.

Vi har en bred verksamhet som möjliggör examensarbeten och praktik av olika slag. Om du skriver ditt examensarbete eller gör praktik/LIA hos oss får du möjlighet att lära känna trafikförvaltningen samtidigt som du genomför ett kvalificerat arbete.

Vill du skriva exjobb hos oss, har en idé till ett exjobb eller göra LIA?

Aktuella exjobb och LIA

Våra exjobb och LIA för våren 2024 är tillsatta. Är du intresserad av LIA inför hösten 2024 eller våren 2025?

Skicka in din LIA ansökan redan i dag

Obs! För att underlätta hantering och för att ansökningsprocessen ska vara lika för alla tar vi bara emot ansökningar om praktik, LIA och exjobb via vårt rekryteringsverktyg, inte via mejl. Vi kan inte garantera några platser, tillsättning sker i mån av möjlig handledning i verksamheten.

Ersättning för examensarbete

När du är klar med ditt examensarbete och har fått det godkänt av ditt lärosäte har du möjlighet att som tack för ett väl genomfört arbete få ett arvode från trafikförvaltningen. Ersättningen utgår från omfattning i tid och inkluderar både högskola, universitet och yrkeshögskola.

Utbildningens längd Yrkeshögskole-poäng Högskolepoäng Ersättning
2,5 månader 50 15 15 000 kr
0,5 år 100 30 30 000 kr

Möjlighet till förlängt samarbete efter LIA och exjobb

Om samarbetet fungerat väl finns möjligheten att fortsätta hos oss i en anställning upp till 6 månader, efter slutfört exjobb eller LIA. Du som student får på så sätt ytterligare erfarenhet och pröva på hur det är att vara anställd hos oss, och ökar på så sätt dina möjligheterna att efter perioden söka våra utlysta tjänster på TF. Vi som verksamhet får ynnesten att behålla dig lite till och pröva kompetensen ytterligare och hur vi skulle fungera tillsammans på lång sikt.

Arbetsmarknadsdagar

Vi deltar varje år på olika arbetsmarknadsdagar för att berätta mer om vilka vi är och pratar kollektivtrafik med engagerade och nyfikna studenter. Exempel på mässor är Branschdagarna Nackademin och Armada. Håll utkik på sidan för att se vad som är aktuellt just nu.

Studiebesök eller annat samarbete?

Vi är öppna för olika typer av samarbeten med högskolor och universitet och tar gärna emot studenter som är intresserade av kollektivtrafik, infrastruktur och samhällsutveckling. Kontakta oss om ni till exempel vill komma på studiebesök eller om ni vill att vi kommer till skolan och berättar mer om vår verksamhet.

Hör av er till student@sl.se.

Trafikförvaltningen på LinkedIn

Du har väl inte missat att vi finns på Linkedin?

Följ Trafikförvaltningen på LinkedIn

  • Senast granskad: 26 januari 2024