Södersjukhuset söker en kock med kompetens inom kyld matproduktion

- Ort:
- Stockholm
- Omfattning:
- Heltid
- Organisation:
- Södersjukhuset
- Sista ansökningsdag:
- 10 augusti 2025
Sektion Måltidsservice, där SÖS kök är den ena delen, har funnits på Södersjukhuset sedan 2018 då vårt moderna kök för tillagning av patientmåltider sattes i drift. Under 2021 har vi även tagit över personalrestaurangen och verksamheten har vuxit till det dubbla. De båda verksamheterna fungerar var för sig men med ett tätt samarbete och strävan efter att hitta synergieffekter. 2025 har även fått ett utökat uppdrag där patientmåltider ska levereras även till Södertälje sjukhus. Vi söker nu dig som vill vara med på vår fortsatta resa att utveckla Södersjukhusets framgångsrika måltidskoncept med patienten i fokus.
Arbetsbeskrivning
Sjukhusets mål är att maten och måltiderna ska vara en del av vården och en av dagens höjdpunkter för våra patienter. Detta når vi genom ett nära samarbete med vården och vårt måltidskoncept som ger en ökad valfrihet och tillgänglighet. Södersjukhuset arbetar framgångsrikt med att minska klimatpåverkan, vi arbetar därför med hållbara måltider i alla led.
Då vi sedan april månad har fått ett utökat uppdrag och ökat vår produktion behöver vi nu förstärka med en kock med huvudfokus i sin roll på vår slutdel av produktionskedjan – att säkerställa leveransflödet av kylda måltider i packrummet och matlagret.
Du kommer aktivt att ingå i teamet som packar måltiderna men i rollen ingår också att säkerställa att alla led kring packning samt lagerhantering sker enligt våra rutiner och regler samt att ha ansvar för att lagerhållning och packning sker i de volymer som krävs. Det ingår även att säkerställa att material för packning beställs hem och lagerhålls enligt våra behov.
I din roll kommer du vara underställd måltidschefen inom Sös kök och tillsammans med dina kommande kollegor arbetar ni aktivt med att följa och utveckla måltiderna enlig Sös och Regionens mål med patientnyttan i fokus.
Kvalifikationer
Vi söker dig med relevant formell kompetens, såsom utbildning eller certifieringar inom, matlagning, livsmedelsproduktion, livsmedelssäkerhet eller liknande områden. Kunskap om och erfarenhet av HACCP är ett krav, liksom goda datorkunskaper för att kunna hantera produktionsrelaterade system och dokumentation.
Din reella kompetens, arbetslivserfarenhet, inkluderar erfarenhet från produktion av kylda måltider, där du arbetat med packning och hantering. Du har en god förståelse för hela produktionsprocessen samt grundläggande teknisk kunskap om packmaskiner, inklusive förmåga att utföra dagligt underhåll. Meriterande är även erfarenhet från matlagning i storkök och arbete inom livsmedelsindustrin, eftersom maten som packas är kärnan i vår produktion.
Personlig kompetens, för att lyckas i rollen är du driven, engagerad och prestigelös med ett flexibelt arbetssätt. Du trivs i en dynamisk och varierande miljö och har en stark vilja att utvecklas. Du är positiv, kreativ och lösningsfokuserad samt tar egna initiativ inom givna ramar. Vidare är du målinriktad och serviceinriktad. Du har god samarbetsförmåga och känner dig bekväm i teamarbete. Även under högt tempo är du lugn och stabil, med förmåga att behålla ett realistiskt perspektiv i pressade situationer. Du arbetar strukturerat, prioriterar rätt och fokuserar på det som är viktigt. Noggrannhet och att följa höga kvalitetskrav och uppsatta mål är självklara delar i ditt arbetssätt.
Kompetenskrav:
- Kockutbildning eller likvärdig utbildning
- Erfarenhet från storkök inom kylda/portionsförpackade måltider
- Grundläggande kunskaper kring arbetsmiljö, kvalitet och livsmedelshygien
- Goda kunskaper i svenska, tal och skrift
- Goda datorkunskaper
Meriterande:
- Erfarenhet av produktionsplanering och optimering
- Kunskap kring packmaskiner
Erbjudande
Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och därför månar vi om att du ska ha ett utvecklande, tryggt och hållbart arbetsliv. Vi erbjuder många olika förmåner och fördelar oavsett var du befinner dig i livet och i karriären. Några av dessa förmåner är:
- Vidareutbildning. Vi erbjuder regelbundna, kompetenshöjande aktiviteter utifrån medarbetarens och verksamhetens behov.
- Ett generöst friskvårdsbidrag
- Personalgym och hälsoteam med fysioterapeuter, ergonomer och hälsopedagoger som kan stötta dig i din träning.
- Föräldrapenningtillägg och föräldralön.
Läs mer om vårt erbjudande här
Vi som arbetar på Södersjukhuset har ett viktigt uppdrag, varje medarbetares insats behövs. För att kunna utföra vårt arbete på bästa möjliga sätt och hantera de utmaningar vi möter, arbetar vi tillsammans med att stärka vår kultur och arbetsmiljö. Läs gärna mer om vår Ledar- och medarbetarsyn
Övrigt
I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval och intervjuer.
Välkommen med din ansökan!
Södersjukhuset är ett av Nordens största akutsjukhus, vi finns i hjärtat av samhället, dag som natt för våra patienter. Hos oss står akutsjukvården i centrum och utgör tillsammans med de stora folksjukdomarna vår specialitet. Vi bedriver omfattande klinisk forskning och utbildning, för oss är det viktigt att kombinera det stora sjukhusets möjligheter med den nära och personliga patientkontakten. På Södersjukhuset är alla en del i en större helhet där vi tillsammans skapar morgondagens vård.
Att söka jobb i Region Stockholm
Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.
Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.
Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
Kontakt
- Kenneth Jonsson, Tf. Måltidschef
- Kontakt för frågor om tjänsten
kenneth.jonsson@regionstockholm.se
Fackliga företrädare
- Facklig representant nås via SÖS växel
- 08-12361000
Detaljerad information
- Anställningsform:
- Tillsvidareanställning
- Löneform:
- Månadslön
- Omfattning:
- Heltid
- Antal lediga tjänster:
- 1
- Sysselsättningsgrad:
- Heltid
- Referensnummer:
- 2025/4341
- Ort:
- Stockholm
- Län:
- Stockholms län
- Tillträde:
- Enligt överenskommelse
- Publicerat:
- 7 juli 2025
- Sista ansökningsdag:
- 10 augusti 2025
- Uppdaterad: 7 juli 2025