• Konst i tunnelbanan inspirerar biblioteket till workshops för barn och unga

    Regionbibliotek Stockholm har intervjuat Tranströmerbiblioteket som fick inspiration till att arbeta utifrån den nya konstutställningen på Slussens tunnelbanestation: Böcker ur ett växande arkiv (1968-2024) av konstnären Marja-Leena Sillanpää. 

    BibliotekOffentlig konstKollektivtrafik
  • Kultur- och utflyktstips för höstlovet

    Är du ledig under höstlovet? Här har vi samlat tips för dig som vill göra en utflykt eller uppleva kultur i Stockholms län under lediga dagar.

    Kultur
  • Två utställningar öppnade på Skanstull och Odenplan

    Nu kan du se två nya Konstväxlingar som ger unika konstupplevelser med koppling till tid, minne och transformation. På de två tunnelbanestationerna kan betraktaren komma nära verken. Utställningarna visas till årsskiftet 2024-2025.

    KollektivtrafikKulturOffentlig konst
  • Möt konstnärerna i fem nya utställningar i tunnelbanan

    Den 12 oktober 2024, 13.00 invigs årets nya Konstväxlingar i Stockholms tunnelbana. Efter invigningen presenteras utställningarna tillsammans med konstnärerna under en guidad visning från Gärdets tunnelbanestation till avslutningen på Fridhemsplan. 

    KulturKollektivtrafikOffentlig konst
  • Röster om medskapande dokumentärfilm för svårt sjuka barn

    Kompetenscentrum för kultur och hälsa och Palliativt kunskapscentrum i Region Stockholm medverkade under den 9:e nationella Konferens i palliativ vård 2024 i veckan. Konferensen omfattade tre spår; forskning, utbildning och organisation. 

    Kultur och hälsaHälso- och sjukvård
  • 7,4 miljoner till kulturaktörer som spelar för barn och unga

    För första gången fördelar nu Region Stockholm det nya stödet Subventionsstöd barn och unga. Stödet går till 112 kulturaktörer som spelar föreställningar och ger konserter för barn och unga i Stockholms län. 

    Kultur
  • Solna testar nya läsfrämjande metoder

    Jennifer Wahlund och Nikola Catovic på Solna bibliotek deltog båda i Regionbibliotek Stockholms internatdagar med fokus på läsfrämjande och litteraturförmedling. Här delar de med sig av både sina utmaningar och några tips för att komma i gång.

    KulturBibliotek
  • På besök i Kungliga bibliotekets spelarkiv

    Visste du att Kungliga biblioteket har en stor samling av dator- och tv-spel? Sedan 1995 har KB haft i uppdrag att samla in fysiska exemplar av svenska dator- och tv-spel eller spel med svensk anknytning.  

    BibliotekKultur
  • Tre Kristaller till Film Stockholms samproduktioner

    Den regionala filmfonden Film Stockholms samproduktioner belönades tredubbelt när tv-priset Kristallen delades ut på torsdagen. SVT-dramat ”Smärtpunkten” vann två Kristaller och ”Miraklet i Gullspång” utsågs till årets dokumentärprogram.

    Kultur
  • Sök projektstöd inom kultur

    Projektstöd kan sökas för tidsbegränsade kulturprojekt som ska genomföras i länet. Ansökan för första omgången 2025 är öppen från den 5 september 2024.

    Kultur
  • Litteraturfrämjande på agendan

    Vilka böcker tipsar vi om egentligen? Och hur och varför? Det är dags att återuppväcka litteraturens roll i det läsfrämjande arbetet.  

    KulturBibliotek
  • Dags att söka Verksamhetsstöd

    Nu är det dags för kulturaktörer att söka Verksamhetsstöd för 2025. Ansökan är öppen fram till den 1 september 2024. 

    Kultur
  • Lyckad konstsatsning på mottagningar inom Beroendecentrum Stockholm

    Alla invånare har rätt att ta del av kultur – även de som vistas inom vård och omsorg. Forskning visar att kultur kan bidra till förbättrad hälsa och livskvalitet. Därför ska kulturen vara integrerad i Beroendecentrum Stockholms verksamhet.

    Kultur och hälsaOffentlig konstHälso- och sjukvård