• Lyckad konstsatsning på mottagningar inom Beroendecentrum Stockholm

  Alla invånare har rätt att ta del av kultur – även de som vistas inom vård och omsorg. Forskning visar att kultur kan bidra till förbättrad hälsa och livskvalitet. Därför ska kulturen vara integrerad i Beroendecentrum Stockholms verksamhet.

  Kultur och hälsaOffentlig konstHälso- och sjukvård
 • Tornedalingarnas dag firas den 15 juli

  Tornedalingar är en av Sveriges fem nationella minoriteter. Den 15 juli hissar Region Stockholm Meänflaku, tornedalingarnas flagga, utanför landstingshuset för att uppmärksamma tornedalingarnas dag.

  HållbarhetKulturStöd
 • Rörelse och poesi sprider glädje inom heldygnsvården

  På BUP heldygnsvårdsenhet 2 har ”Rörelse och poesi”, ett sätt för patienter och vårdnadshavare att uttrycka sig genom poesi och dans genomförts återkommande under hösten. 

  Kultur och hälsaHälso- och sjukvård
 • Se konst på sju stationer

  Visste du att vi växlar konst i tunnelbanan i Stockholm med 13 utställningar per år? Samtida konstnärer har skapat utställningar för dig som reser i kollektivtrafiken utmed röda och gröna linjen. Missa heller inte den fasta konsten utmed Blå linjen.

  KulturKollektivtrafik
 • Närstudie av ett ansikte i sommarens Konstväxling

  Videokonstprogrammet för 2023-2024 avslutas med ett av den ikoniske filmaren Harun Farockis (1944-2014) mer ovanliga verk, ”Make-Up” från 1973. Nästa program startar i oktober 2024.

  Offentlig konstKultur
 • Transforma blir kommunkoreografer i Södertälje 2025

  Under 2025 får boende i Södertälje möta dans i vardagen med Louise Kvarby och Anna Lord som kommunkoreografer. Genom dans och film kommer koreograferna under namnet Transforma möta en bredd av invånare i Södertälje kommun.  

  Konstnär och kulturutövareArrangera kultur
 • Sommartips om kulturupplevelser i länet

  Upplev länet genom kulturen i sommar! Runtom i Stockholms län finns ett stort utbud av kultur och intressanta utflyktsmål. Här har vi samlat några av våra bästa tips. 

  Kultur
 • Tre kommuner samverkar med kulturaktörer i kommunresidens

  Med start i september kommer invånare i Värmdö, Botkyrka och Skarpnäck, Stockholms stad att möta kulturaktörer och delta i cirkus, musik, dans och slöjd. 26 grupper ansökte till de tre kommunresidensen, som nu är tillsatta.

  KulturArrangera kulturKonstnär och kulturutövare
 • Så kan kravlös dans bidra till främjad hälsa för unga tjejer

  Genom att fokusera på kroppens rörelser och samspela med varandra, kan dans bidra till stärkt självförtroende och ökad social sammanhållning. Kravlös dans för unga tjejer bidrar till en ökad tilltro till den egna förmågan och en känsla av gemenskap.

  Kultur och hälsaKulturHälso- och sjukvård
 • Fler elever ser film under skoltid tack vare skolbiosubvention

  Under vårterminen har Region Stockholms skolbiosubvention nått ut till nio kommuner i länet och bidragit till 96 skolbiovisningar. Därigenom har 15 000 elever fått besöka sin lokala biograf och uppleva film på stor duk.

  KulturArrangera kultur
 • Nya ledamöter till referensgrupper för kulturstöd

  Nu har nya ledamöter valts i referensgruppen för Verksamhetsstöd och Projektstöd. En helt ny referensgrupp har också tillsatts för bedömning av det nya stödet Subventionsstöd barn och unga.

  Kultur
 • Från Sápmi till Fridhemsplan

  Britta Marakatt-Labba visar detaljrika broderier på Fridhemsplans tunnelbanestation i en av höstens Konstväxlingar. Hennes verk gestaltar olika delar av Sápmis landskap, kultur och historia.

  KollektivtrafikKulturOffentlig konst
 • Följ med på en digital resa till Brottö skärgårdsjordbruk

  Upptäck kulturreservatet Brottö i en ny digital utställning av Stockholms läns museum. Här kan du utforska livet på gården idag genom filmen Brottö – ett skärgårdsjordbruk eller resa bakåt i tiden i filmen om Brottö gårds historia. 

  Kultur
 • Höstens kalendarium fylls på

  Nu är vi på Regionbibliotek Stockholm i full gång med att planera och spika höstens kalendarium. Många programpunkter är redan färdiga och andra kompletteras allt eftersom.

  Bibliotek