
Ingrained vann Ät!Stockholm 2025
Idag gick matinnovationstävlingen Ät!Stockholm av stapeln. Tävlingen syftar till att uppmärksamma nya, innovativa och hållbara livsmedelsprodukter som baseras på svenska råvaror.
I år blev vinnaren Frankly Good Grains med produkten ”Ingrained”, ett "isterband 2.0” Tävlingsbidragen omfattade även surkål med sockertång, miso av lupinbönor, svenskt umamisalt, hampakake, overnight oats, havredryck, vegetariska biffar, hampaglass, en nyttigare äppelbakelse, pizzabotten av baljväxter, misobakade linser och en svensk tonic.
Tävlingen arrangeras bland annat av Region Stockholm och är en del i regionens arbete för hållbar utveckling, ökad innovation, minskad klimatpåverkan och stärkt konkurrenskraft hos små och medelstora företag.
Priserna delades ut av Märta Martin-Granlund (c), regionråd, Region Stockholm, Cecilia Skingsley, landshövding Stockholms län, Boel Godner (s), kommunstyrelsens ordförande i Södertälje och Stefan Eriksson, Ät!Stockholms kulinariske profil.
Tävlingen arrangeras förutom av Region Stockholm även av Södertälje kommun, Länsstyrelsen i Stockholm och MatLust Utvecklingsnod.
Externa länk
Håll dig uppdaterad! Prenumerera på nyheter du är intresserad av.
PrenumereraFler nyheter

Region Stockholm har beviljat 12 miljoner kronor till 17 projekt för hållbar regional utveckling
Projekten spänner från hållbart byggande och digitalt stöd till insatser som hjälper personer långt från arbetsmarknaden till jobb.
Vinnare av Tillsammanspriset 2025
Kraftens hus är årets vinnare av Tillsammanspriset. På Kraftens Hus finns aktiviteter och gemenskap för den som är drabbad av cancer och för närstående.
