För att webbplatsen ska fungera bra för dig och för att samla in statistik som hjälper oss att förbättra den, använder vi kakor.
Om kakor
Vinnare i Ät!Stockholm2025
Foto: Liza Simonsson

Ingrained vann Ät!Stockholm 2025

Idag gick matinnovationstävlingen Ät!Stockholm av stapeln. Tävlingen syftar till att uppmärksamma nya, innovativa och hållbara livsmedelsprodukter som baseras på svenska råvaror.

I år blev vinnaren Frankly Good Grains med produkten ”Ingrained”, ett "isterband 2.0” Tävlingsbidragen omfattade även surkål med sockertång, miso av lupinbönor, svenskt umamisalt, hampakake, overnight oats, havredryck, vegetariska biffar, hampaglass, en nyttigare äppelbakelse, pizzabotten av baljväxter, misobakade linser och en svensk tonic.

Tävlingen arrangeras bland annat av Region Stockholm och är en del i regionens arbete för hållbar utveckling, ökad innovation, minskad klimatpåverkan och stärkt konkurrenskraft hos små och medelstora företag.

Priserna delades ut av Märta Martin-Granlund (c), regionråd, Region Stockholm, Cecilia Skingsley, landshövding Stockholms län, Boel Godner (s), kommunstyrelsens ordförande i Södertälje och Stefan Eriksson, Ät!Stockholms kulinariske profil.

Tävlingen arrangeras förutom av Region Stockholm även av Södertälje kommun, Länsstyrelsen i Stockholm och MatLust Utvecklingsnod.

Externa länk

Läs mer om dagens tävling(Extern länk)

Håll dig uppdaterad! Prenumerera på nyheter du är intresserad av.

Prenumerera

Fler nyheter