Nya lokala förhandlingar om samhällsfara

Region Stockholm har kallat Vårdförbundet till nya förhandlingar på fredag 14 juni. Region Stockholm vill ha undantag från konfliktåtgärder på grund av samhällsfara.

Strejken har utökats samtidigt som sommarsemestrarna för medarbetarna inom vården drar igång.

– Vi är angelägna om en lokal överenskommelse med Vårdförbundet för att slippa flytta semestrarna och ändå kunna upprätthålla en god och säker vård. Vårt fokus är att värna patienterna och att upprätthålla akut vård och annan vård som av medicinska skäl inte kan vänta, säger Johan Bratt, chefläkare i Region Stockholm.

Vårdförbundet inledde den 25 april konfliktåtgärder i form av övertids, mertids- och nyanställningsblockad för sina medlemmar. Den omfattar alla Vårdförbundets medlemmar i alla nämnder och bolag samt Capio S:t Görans sjukhus, med undantag för Södertälje sjukhus, S:t Eriks ögonsjukhus och Tiohundra.

Den 4 juni hävdes nyanställningsblockaden delvis, men blockaden mot övertid och mertid kvarstår.

Den 11 juni inledde Vårdförbundet en ny strejk. Strejken berör närakuter och vissa vårdcentraler i Region Stockholm. Därutöver berörs Danderyds sjukhus, Karolinska Universitetssjukhuset, Södersjukhuset samt Vårdhygien Stockholm och Smittskydd Stockholm. Det är regionens alla sex närakuter i egen regi som påverkas; Danderyd, Haga, Handen, Huddinge, Järva och Rosenlund. De är öppna, men man kommer att kunna ta emot färre patienter än vanligt.

Förhandlingar inleds i morgon, fredag 14 juni.  

Läs fler nyheter om strejken här

Håll dig uppdaterad! Prenumerera på nyheter du är intresserad av.

Prenumerera

Fler nyheter