Skrivtävling för unga i sommar

I sommar arrangerar Regionbibliotek Stockholm en skrivtävling för unga i åldrarna 14-21 år i samarbete med tidskriften ponton. 

Du som arbetar med skrivande på bibliotek kan engagera unga i din kommun att delta i denna skrivtävlingen, till exempel genom att hålla i skrivaktiviteter på ditt bibliotek. 

I samband med tävlingen arrangerar Regionbibliotek Stockholm bland annat träffar för att du som skrivinspiratör ska få de bästa förutsättningarna att arbeta med unga och skrivande i sommar. 

Här nedan listar vi vad som händer i samband med skrivtävlingen: 

  • Vill du ingå i ett nätverk kring skrivtävlingen där du får inspirationsmaterial, möjlighet till handledning, kontakter och en återträff i höst där vi delar med oss av erfarenheter? Då kan du redan nu anmäla dig. 
    Länk till anmälan
  • Den 6 mars är du välkommen att delta i skrivnätverkets digitala träff om unga och skrivande. På träffen delar vi tips och inspiration med varandra. Läs mer och anmäl dig via vårt kalendarium.
    Länk till kalendariet 
  • I höst presenteras vilka som vunnit tävlingen och detta ska vi såklart fira! Mer information om detta kommer.  

Här nedan hittar du material om tävlingen att skriva ut. Du kan få detta material och lite till om du anmäler dig till nätverket kring skrivtävlingen i sommar.

Fler nyheter