Beslut om SL-biljetter till människor i hemlöshet

Trafikförvaltningen ska fortsätta dela ut SL-biljetter till människor som lever i hemlöshet i Stockholm. Det beslutades i trafiknämnden den 21 juni.

Den 21 juni beslutade trafiknämnden att Region Stockholms trafikförvaltning ska fortsätta dela ut SL-biljetter till människor som lever i hemlöshet i Stockholm. Enligt ett tidigare beslut från 2014 har det delats ut 15 000 enkelbiljetter per år via frivilligorganisationerna Clara kyrkas vänner, Ny gemenskap, Stadsmissionen, Frälsningsarmén och Convictus.

Frivilligorganisationer och kyrkor gör stora insatser för att underlätta vardagen för hemlösa i Stockholms län. För att människor i hemlöshet ska kunna ta sig till dessa organisationers verksamhet finns ett behov av att förse dem med möjligheten att åka med kollektivtrafiken.

Enligt det nya beslutet kommer trafikförvaltningen att fortsatt dela ut upp till 15 000 SL-biljetter årligen via frivilligorganisationer för att stödja deras arbete. Förutsättningarna för dessa organisationers verksamhet, och därmed människor i hemlöshet, förbättras genom detta stöd.

Kostnaden för beslutet motsvarar intäktsbortfallet för de resor som hade gjorts även utan denna insats.

Fler nyheter