Samverkan för ökad lokal livsmedelsproduktion i Stockholms län
Livsmedelsförsörjningen står inför stora utmaningar både lokalt och globalt. Lokalt producerad mat blir allt viktigare för att bygga robusta och klimattåliga samhällen. För att klara av olika utmaningar krävs samverkan och därför bjuder Region Stockholm och Länsstyrelsen Stockholm idag in till en regional hållbarhetskonferens i Norrtälje.
– Det är viktigt att samarbeta kring hur vi skapar rätt förutsättningar för en hållbar samhällsutveckling där landsbygden får möjlighet att blomstra året runt. Därför samarbetar Länsstyrelsen i Stockholms län och Region Stockholm i dessa frågor , säger Anton Västberg, utvecklingsdirektör för avdelningen utveckling och regionplanering på Region Stockholm.
– Den sista tidens händelseutveckling sätter ljuset på betydelsen av vår livsmedelsförsörjning och regionens landsbygder, och god samverkan gör oss mer robusta, säger Ulrika Lundberg, landsbygdsdirektör vid Länsstyrelsen Stockholms avdelning för landsbygd.
Temat för dagens konferens är Livskraftiga landsbygder ger robustare samhällen och syftet är att öka kunskapen om och inspirera till ökad lokal livsmedelsproduktion.
Håll dig uppdaterad! Prenumerera på nyheter du är intresserad av.
PrenumereraFler nyheter
Stora skillnader i livsvillkor inom Stockholms län
Majoriteten av invånarna i Stockholms län lever under goda livsvillkor. Men omkring var fjärde invånare bor i områden där livsvillkoren bedöms som sårbara.Region Stockholm minskar koldioxidutsläpp med hållbarare logistik
Region Stockholms logistik- och transportbolag MediCarrier inför nu en mer hållbar metod för distributionen av sjukvårds- och förbrukningsvaror.