För att webbplatsen ska fungera bra för dig och för att samla in statistik som hjälper oss att förbättra den, använder vi kakor.
Läs mer om hur vi hanterar kakor
För att webbplatsen ska fungera bra för dig och för att samla in statistik som hjälper oss att förbättra den, använder vi kakor.
Läs mer om hur vi hanterar kakor

Nätverksträff för arrangörer

En digital träff för dig som beställer och arrangerar kulturaktiviteter för barn och unga i Stockholms län – till exempel som kultursamordnare, strateg, inom kulturskola, fritidsverksamhet, bibliotek, eller som arrangör inom lokalt föreningsliv.

Information

Datum:
16 maj 2025
Tid:
07:0010:00
Plats:
Digitalt via Teams

Vårens digitala nätverksträff för arrangörer handlar om hur vi kan arbeta med barns och ungas delaktighet i den kulturverksamhet som genomförs på fritiden. Hur kan kultur och fritid samverka med varandra? Hur kan vi föra in barns och ungas delaktighet, på olika nivåer, i en sådan verksamhet? Vilka utmaningar finns det? Under träffen får vi ta del av tre konkreta exempel. 

Medverkande:

  • Amanda Ferrada är samordnare för kulturdriven utveckling på Kultur- och fritidsförvaltningen i Botkyrka kommun. Hon arbetar med att stärka ungas inflytande och delaktighet inom kultur och fritid, både strategiskt och operativt. Genom att kombinera arbete inom kommunens strukturer med direkt kontakt med unga i deras vardag, utvecklar hon metoder för att möjliggöra ungas medverkan i beslutsprocesser. Under träffen deltar hon tillsammans med två unga från ett pågående projekt där de tillsammans planerar en karriärsdag inom kultur, i samverkan med kommunens kulturaktörer.  
  • Danskompaniet JELNEK, kommunkoreografer i Nacka kommun under 2024, och Johan Ekdal, biträdande verksamhetschef för Fritid, berättar om sitt samarbete. Samarbetsparterna för residenset var fritidsgårdar och kulturhus. JELNEK träffade bland annat ungdomsrådet Nacka Finest, unga på Björknäs fritidsgård och arbetade med en flashmob i samverkan med Saltsjöbadens fritidsgård. Hur kan det fria kulturlivet och fritidsgårdar hitta sätt att samverka som gynnar båda parter?  
  • Evelyn Garate Ormazabal är utredare och samordnare för civilsamhällsfrågor på Enskede Årsta Vantör Stadsdelsförvaltning. Hon kommer att berätta om hur de har använt medborgarbudget som en demokratisk process för att involvera unga. Till skillnad från medborgardialoger är det invånarna själva som tar fram förslag och röstar fram det som staden sedan genomför utifrån avsatta medel för medborgarbudget. 

För att kunna ge feedback behöver du tillåta kakor.