Kunskapswebbinarium: Vad vet vi om sambanden mellan kultur och hälsa?

Vad säger erfarenheter från kulturprojekt i vården och forskning om sambanden mellan kultur och hälsa? Vilka är erfarenheterna från verksamheter som erbjudit kultur som ett komplement till den ordinarie vården?

Välkommen till ett kunskapswebbinarium där kulturaktörer berättar om erfarenheter av att arbeta med kulturellt deltagande i vården med patienter, familjer och vårdpersonal. Forskare presenterar rön om samband mellan kultur och hälsa samt följeforskning av kulturprojekt. Samtliga verksamheter som lyfts i programmet har finansiellt stöd från Region Stockholm.

Program 21 mars 2024 klockan 8.30-10.30

 • Konstnärliga uttryck som resurs i vården: perspektiv från medicin och humaniora,
  Max Liljefors, Professor, Institutionen för kulturvetenskaper, Lunds universitet.
 • Integrering av kultur i utbildning, samt om Musik i barnsjukvården,
  Louise Eulau, studierektor Sophiahemmet högskola
 • Case: Om Musikbojen,
  Claire Rosvall, grundare Stiftelsen Musikbojen
 • Case: Antistigmateater,
  Emma Lundenmark, poet, författare, teaterpedagog,
  Maria Skott, med. dr. specialistsjuksköterska, tidigare enhetschef och initiativtagare, ordförande för SKRs nationella arbetsgrupp (NAG) för schizofreni och liknande tillstånd och utvecklingsansvarig på psykiatri Nordväst, Region Stockholm
  Eva Hallgren, lektor vid Stockholms Universitet och fil.dr. i de estetiska ämnenas didaktik: dramapedagogik.
  Sofia Cedervall, fil.dr., dramapedagog, kreativ producent och lektor i de estetiska ämnenas didaktik, inriktning drama vid Stockholms universitet

Moderator är Broula Barnohro Oussi från Region Stockholms Kompetenscentrum kultur och hälsa. 

Anslut till webbinariet i Teams

Live-sändningen startar den 21 mars klockan 08.30

Till live-sändningen i Teams

Om arrangören

Kulturförvaltningen i Region Stockholm vill med återkommande kunskapswebbinarierna erbjuda möjlighet för fördjupning och nätverkande, i linje med Kulturstrategi för Stockholmsregionen och dess inriktningsområden.

Kulturförvaltningen bjuder in till kunskapswebbinarier som riktar sig till beslutsfattare och strategiskt ansvariga inom såväl de offentliga, privata och ideella delarna av kultursektorn. Detta webbinarium med temat kultur och hälsa riktas även till vårdgivare och till alla som är intresserade av det växande forskningsfältet kultur och hälsa.

Tidigare kunskapswebbinarier finns att ta del av via kulturförvaltningens play-kanal under kategorin seminarier. Här finns också flera filmer under spellistan "Kultur och hälsa".

Länk till play-kanalen

Läs mer om kultur och hälsa 

Till alla kalenderhändelser: kultur

Fler nyheter