Kunskapswebbinarium: Vad vet vi om sambanden mellan kultur och hälsa?

Vad säger erfarenheter från kulturprojekt i vården och forskning om sambanden mellan kultur och hälsa? Vilka är erfarenheterna från verksamheter som erbjudit kultur som ett komplement till den ordinarie vården?

Information

Datum:
21 mars 2024
Tid:
07:3009:30
Plats:
Digitalt, via Teams

Välkommen till ett kunskapswebbinarium där kulturaktörer berättar om erfarenheter av att arbeta med kulturellt deltagande i vården med patienter, familjer och vårdpersonal. Forskare presenterar rön om samband mellan kultur och hälsa samt följeforskning av kulturprojekt.

Moderator Broula Barnohro Oussi från Region Stockholms Kompetenscentrum kultur och hälsa.

Läs mer och anslut till livesändning på sidan om kunskapswebbinariet.

Datum, tid och plats

  • När: Torsdag 21 mars 2024
  • Tid: klockan 08:30-10:30 
  • Plats: Seminariet sänds live via Teams
  • Arrangör: kulturförvaltningen i Region Stockholm

Om arrangören

Kulturförvaltningen i Region Stockholm vill med återkommande kunskapswebbinarierna erbjuda möjlighet för fördjupning och nätverkande, i linje med Kulturstrategi för Stockholmsregionen och dess inriktningsområden.

Kunskapswebbinariet riktar sig till beslutsfattare och strategiskt ansvariga inom såväl de offentliga, privata och ideella delarna av kultursektorn, till vårdgivare och till alla som är intresserade av det växande forskningsfältet kultur och hälsa.

Tidigare kunskapswebbinarier finns att ta del av via Kulturförvaltningen Play under kategorin seminarier. Här finns också flera filmer under spellistan "Kultur och hälsa".

Länk till Playkanalen regionstockholmkultur