Samverkan för ökad lokal livsmedelsproduktion i Stockholms län
Livsmedelsförsörjningen står inför stora utmaningar både lokalt och globalt. Lokalt producerad mat blir allt viktigare för att bygga robusta och klimattåliga samhällen. För att klara av olika utmaningar krävs samverkan och därför bjuder Region Stockholm och Länsstyrelsen Stockholm idag in till en regional hållbarhetskonferens i Norrtälje.
– Det är viktigt att samarbeta kring hur vi skapar rätt förutsättningar för en hållbar samhällsutveckling där landsbygden får möjlighet att blomstra året runt. Därför samarbetar Länsstyrelsen i Stockholms län och Region Stockholm i dessa frågor , säger Anton Västberg, utvecklingsdirektör för avdelningen utveckling och regionplanering på Region Stockholm.
– Den sista tidens händelseutveckling sätter ljuset på betydelsen av vår livsmedelsförsörjning och regionens landsbygder, och god samverkan gör oss mer robusta, säger Ulrika Lundberg, landsbygdsdirektör vid Länsstyrelsen Stockholms avdelning för landsbygd.
Temat för dagens konferens är Livskraftiga landsbygder ger robustare samhällen och syftet är att öka kunskapen om och inspirera till ökad lokal livsmedelsproduktion.
Håll dig uppdaterad! Prenumerera på nyheter du är intresserad av.
PrenumereraFler nyheter
Teknikcollege snart i Stockholmsregionen
Teknikcollege är sedan länge efterfrågat av såväl industrin som skolor och kommuner i länet. Nu har ett avgörande steg tagits för att det ska bli verklighet.Så ökade befolkningen första kvartalet 2025
Den 31 mars 2025 var folkmängden i Stockholms län 2 475 161 personer. Det är en ökning med 1 851 personer under årets första kvartal.Klimathandlingsplan ska visa vägen för minskade utsläpp
Region Stockholms klimathandlingsplan beskriver vad regionen behöver prioritera för att minska utsläppen av växthusgaser.