Saltsjöbanan ersätts med bussar 2023-2024

Den 1 januari stängs Saltsjöbanan av ända fram till början av 2024. Bland annat ska SL bygga dubbelspår i Tattby och Fisksätra för att tågen ska kunna gå i tätare trafik. Under avstängningen kan du som resenär välja mellan fyra busslinjer.

Saltsjöbanans resenärer blir allt fler och kan se fram emot tätare avgångar i framtiden. Men för att kunna köra tätare trafik kommer SL att behöva stänga av banan under cirka ett år från början av 2023 till början av 2024, för att genomföra en mängd arbeten parallellt. En del arbeten är också kopplade till utbyggnaden av tunnelbanan till Nacka och andra arbeten utförs av Nacka kommun.

Läs mer om arbetena som utförs under avstängningen. 

Resenärerna kommer under avstängningen att kunna åka buss i stället. Fyra olika linjer har planerats utifrån erfarenheter av tidigare avstängningar. I och med att resenärerna inte behöver byta från tåg till buss i Henriksdal, kommer resan med buss i många fall gå lika snabbt eller snabbare än tåget.

Läs hur ersättningsbussarna går linje för linje på sl.se.Karta över hur Saltsjöbanan ersätts under perioden 2023-2024

Håll dig uppdaterad! Prenumerera på nyheter du är intresserad av.

Prenumerera

Fler nyheter