Sommar i kollektivtrafiken

Under sommaren reser ungdomar kostnadsfritt och trafiken anpassas till hur resandet förändras. När många är lediga genomförs också flera trafikpåverkande arbeten i kollektivtrafiken.  

Sommartidtabell från 21 juni

Den 21 juni gick SL-trafiken över på sommartidtabell. Den gäller fram till och med söndag 18 augusti. Under sommaren anpassas trafiken till hur resandet förändras. Många är lediga men det är samtidigt fler som reser i exempelvis skärgårdstrafiken.

Sök din resa på sl.se så ser du de nya tiderna och om du påverkas av sommarens arbeten.

Förändringar i samband med tidtabellsskiftet och senare under sommaren hittar du på sl.se

Vill du ta del av vår fantastiska skärgård? På Waxholmsbolagets webbplats hittar du information om öar och sevärdheter som du kan resa till med Waxholmsbolagets trafik.

Arbeten påverkar spårtrafiken i sommar

Under sommaren när många är lediga och färre reser med kollektivtrafiken genomförs flera större trafikpåverkande arbeten i länet. Röda linjen, pendeltågen och Tvärbanan påverkas på olika sträckor och under olika perioder i sommar.

Den som ska resa med kollektivtrafiken kan behöva åka med ersättningsbussar eller på annat sätt för att ta sig fram. Använd SL-appen eller reseplaneraren på sl.se för att se om din resa påverkas av arbeten i sommar.

Information om sommarens avstängningar och hur du kan resa i stället finns på sl.se

Unga reser kostnadsfritt med SL under sommarlovet

Under sommarperioden 5 juni-27 augusti reser ungdomar mellan 12 år och 18 år fritt i SL-trafiken med sommarlovsbiljetten. Med en lovbiljett för unga vill Region Stockholm uppmuntra till miljövänliga resor.

Allt om lovbiljetten för unga på sl.se

Varmt ombord?

I dag finns det luftkonditionering på fyra av fem bussar, ombord på alla pendeltåg och de nyaste tunnelbanetågen som går på Röda linjen. Men varför kan det ändå bli svettigt på resan även med luftkonditionering ombord?

Läs mer om varför det blir varmt ombord på olika fordon på sl.se 

Håll dig uppdaterad! Prenumerera på nyheter du är intresserad av.

Prenumerera

Fler nyheter