Snart kan du ta spårvagnen över Lilla Lidingöbron

Den 26 maj är det planerat att spårvagnarna på Lidingö trafikerar Ropsten igen. Men först ska tomma spårvagnar köra Lilla Lidingöbron på prov mellan 17-25 maj.

I februari tog Region Stockholm och Lidingö stad gemensamt beslut om vilka åtgärder som behövde utföras för att få i gång spåranläggningen på Lilla Lidingöbron. Den nya spårvägsbron har dubbla spår mellan Ropsten och Torsvik, för att klara ett ökat resande i framtiden och kunna erbjuda tätare turer med Lidingöbanan.

– Både vi och Lidingö stad har varit angelägna om att få igång spårvagnstrafiken över bron och tillsammans har vi under våren jobbat hårt för att få allt på plats. Jag är väldigt glad över att vi nu står inför trafikstart, säger David Lagneholm, chef på Region Stockholms trafikförvaltning.

Provkörningar utan resenärer 17-25 maj

Innan resenärerna kan få stiga ombord behöver spåranläggningen på Lilla Lidingöbron provköras. Det handlar bland annat om att testa signalanläggningen, växlar, bommar och strömförsörjningen.

Provkörningarna sker 17 maj–25 maj. Gång- och cykeltrafikanter uppmärksammas på passerande spårvagnstrafik och att bommar fälls vid spårövergången i Torsvik. Trapporna till perrongen och strandpromenaden kommer att vara helt avstängda under provkörningsperioden.

Från den 26 maj kan du ta spårvagnen över bron

Om allt går enligt plan under provperioden kommer resenärerna att välkomnas att resa med spårvagn hela vägen till och från Ropsten från och med den 26 maj.

Men för säkerhets skull kommer ersättningsbussarna att köras parallellt till den 31 maj.

Prenumerera på nyheter

Fler nyheter