Premiär i SVT för Film Stockholms samproduktion "Smärtpunkten"

På fredag den 19 april får den regionala filmfonden Film Stockholms samproduktion “Smärtpunkten” premiär i SVT. David Dencik spelar dramatikern Lars Norén i serien som berättar om arbetet med pjäsen “Sju tre” och konsekvenserna av uppsättningen.

Den världsberömde dramatikern Lars Norén, spelad av David Dencik, får ett brev från internen Carl på Tidaholmsanstalten. Han och medinternerna Tony och Ola vill i sin studiecirkel i dramatik jobba med dramatikerns texter. Lars Norén och hans producent Isa Stenberg, som spelas av Maria Sid, fascineras, besöker dem och ser möjligheterna till en ny, unik teaterpjäs där de tre långtidsdömda våldsbrottslingarna ska spela sig själva. Snart befinner man sig i en ohejdbar process där invändningar viftas bort och säkerhetstänk trängs undan.

Verket “Sju tre” börjar växa fram. Både offentlighet och kriminalvård blir entusiastiska. Är det möjligt att rehabilitera tungt kriminella genom teater? I arbetet med pjäsen blir de tre internerna beviljade permissioner. Snart befinner man sig i en ohejdbar process där invändningar viftas bort och säkerhetstänk trängs undan. Samtidigt sker ett antal grova rån på mindre orter i Sverige. 

I rollerna som Carl ThunbergTony Olsson och Ola Svensson ses Einar-Hugo StrömbergMartin Nick Alexandersson och Linus Gustafsson.

“Smärtpunkten” är baserad på Elisabeth Åsbrinks bok med samma namn. För regi svarar den flerfaldigt prisbelönta Sanna Lenken (“Tunna blå linjen”, “Thunder in my heart”). För manus står Pelle Rådström och storyline är skrivet av Wilhelm Behrman och Niklas Rockström.

Om “Smärtpunkten” 

Dramaserie i tre avsnitt.
Premiär på SVT Play 19 april och i SVT1 21 april.

Om Film Stockholm

Film Stockholm AB är en regional filmfond med uppdrag att skapa förutsättningar för film- och tv-produktion i huvudstadsregionen genom samproduktion, filmkommissionär verksamhet och talangutveckling. Bolaget ägs av Region Stockholm och drivs i nära samarbete med Stockholms stad.

Till Filmstockholm.se

Fler nyheter