Kulturnatt på Spårvägsmuseet och Konserthuset Stockholm

Kulturnatten den 20 april klockan 18.00 till 24.00 på Spårvägsmuseet i Norra Djurgårdsstaden och Konserthuset Stockholm vid Hötorget! Det är fri entré till alla aktiviteter.

Två våningsplan på Spårvägsmuseet.

Kulturnatt på spåret

Välkommen till Spårvägsmuseet under Kulturnatten. Här kan du testa dina kunskaper i museets quiz, följ med på temavisning, gå tipspromenad eller ta en tur med veteranbussen! Program med fri entré klockan 18-24 - se alla tider på museets webbplats.

Temavisningar på svenska och engelska

  • Vad är Spårvägsmuseet? Följ med på en introduktionsvisning av museet.
  • Design i Stockholms kollektivtrafik - om färg och form i kollektivtrafiken.
  • Spöktåg och spökstationer - om Silverpilen och Kymlinge station.
  • Kollektivtrafik + populärkultur = sant. Skådespelaren Charlie Gustafsson håller i ett Quiz om populärkulturen i kollektivtrafiken Plats: kaféet,på svenska.
  • Plankningens historia

Åk veteranbuss mellan Alkärrshallen och Djurgården

  • En veteranbuss från 1970-talet avgår från Alkärrshallen på Djurgården till museet en gång i timmen med start 18:00 och sista turen 23:00.

Till Spårvägsmuseets webbplats

konserthuset foajearmatur

Maxat med musik och takvisningar

Välkommen till det blå musikhuset vid Hötorget i Stockholm. Programpunkter med fri entré klockan 18-24 - se alla tider på Konserthusets webbplats.

Under Kulturnatt Stockholm 2024 bjuds besökare på Eric Ericsons kammarkör, klassiska kammarkonserter med Kungliga Filharmonikernas orkesterakademi, skräckmusik på orgel, Kizelo Mleko, jazz med Ebba Åsman Quartet och konserter med unga musiker. Dessutom de enormt populära visningarna upp till Konserthusets takterass.

Övrig information gällande Konserthuset

Observera att väskor större än ett A4 (ca 30×20 cm) inte får tas in i Konserthuset under Kulturnatten.

Till Konserthuset Stockholms webbplats

Om Kulturnatt Stockholm

Kulturnatt Stockholm är ett samarbete mellan Stockholms stad och Stockholms kulturliv. Region Stockholm är huvudfinansiär till Kunglioga Filharmonikerna och Konserthus Stockholm. Spårvägsmuseet ägs av Region Stockholm.

Fler nyheter