Film Stockholms samproduktion "Om alla bara drar" vinnare på Tempo

I helgen avslutades Tempo Dokumentärfestival och festivalens största pris Tempo Documentary Award gick till den regionala filmfonden Film Stockholms samproduktion "Om alla bara drar" av Karin Wegsjö och Nazira Abzalova. Svensk biopremiär den 15 mars.

"Om alla bara drar" är ett intimt skildrat familjedrama som ställer frågan om vem som egentligen bär ansvaret i kampen mot gängkriminalitet – polisen, politikerna, eller invånarna?

Juryns motivering:
”Med värme som svar på samhällets kyla, får vi på nära håll följa huvudpersonerna i deras kamp för trygghet. Juryn för Tempo Documentary Award har beslutat att ge 2024 års pris till en politiskt angelägen och personligt berörande film, som rymmer både kärlek och rädsla – och om sådana filmer inte görs så kommer alla att dra.”

Biopremiär på fredag

– "Om alla bara drar" är en brännande aktuell film som skildrar en verklighet för många stockholmare i dag. Vi på Film Stockholm är glada att kunna möjliggöra den här typen av filmer, genom vårt breda uppdrag som samproducent, säger Kristina Colliander, vd för Film Stockholm.

"Om alla bara drar" har svensk biopremiär på fredag den 15 mars. 

Om Film Stockholm

Film Stockholm AB är en regional filmfond med uppdrag att skapa förutsättningar för film- och tv-produktion i huvudstadsregionen genom samproduktion, filmkommissionär verksamhet och talangutveckling. Bolaget ägs av Region Stockholm och drivs i nära samarbete med Stockholms stad.

Till Filmstockholm.se

Fler nyheter