Nominera till ny referensgrupp för Subventionsstöd barn och unga

Vem tycker du ska vara med i den nya referensgruppen för bedömning av ansökningar om Subventionsstöd barn och unga? Nu söker vi efter personer som kommer arbeta tillsammans med kulturförvaltningen i bedömningen av ansökningar. 

I mars 2024 öppnar ansökan för Region Stockholms nya subventionsstöd för barn och unga. Stödet omfattar teater, dans, cirkus, musik och musikteater och ersätter det tidigare Scenkonststödet.   

Ett övergripande syfte med stödet är att ge förutsättningar för en mer jämlik tillgång till kulturutbud för barn och unga i länet. 

Nu öppnar nomineringen till en ny referensgrupp, som kommer arbeta tillsammans med kulturförvaltningens handläggare i bedömningen av ansökningarna om Subventionsstöd barn och unga.  

Det här söker vi

  • Referensgruppen kommer bestå av sju personer.
  • Medlemmarna i referensgruppen ska ha kompetens inom cirkus, dans, musik, musikteater eller teater.
  • Vi söker särskilt efter personer med kompetens inom fler än ett konstområde.
  • Vi söker efter personer som har erfarenhet av att arrangera eller beställa kultur för barn och unga eller erfarenhet av att spela för målgruppen barn och unga.
  • Dessutom är det av största vikt att personerna i referensgruppen har en djup kunskap om kvalitativ kultur för barn och unga.

Välkommen med din nominering! 

Vet du någon som skulle passa för uppdraget? Välkommen att nominera via länken nedan senast den 25 mars.  

Skicka in din nominering

Håll dig uppdaterad! Prenumerera på nyheter du är intresserad av.

Prenumerera

Fler nyheter