Kunskapswebbinarium: Var går gränsen? Om AI och upphovsrätten

Hur kommer AI utmana upphovsrätten inom bild, film, text och musik? Välkommen till det andra webbinariet på temat AI och kultur.

Hur kommer AI utmana upphovsrätten i de kreativa näringarna? Vilka risker och vilka möjligheter finns inom området? Var går gränsen? Onsdag den 14 mars bjuder vi in till ett kunskapswebbinarium på temat.

Christina Wainikka, policyexpert för immaterialrätt på Svenskt näringsliv, kommer ge en presentation om AI och upphovsrätt utifrån kultursektorn och omvärlden. Christina kommer bland annat behandla frågor om vad som skyddar upphovsrätten, vad det är man får göra och vem som äger resultatet.

Thorbjörn Öström, upphovsrättsjurist och advokat, medverkar med reflektioner utifrån KLYS särskilda satsning på arbetet med AI-frågor.

Webbinariet riktar sig främst till dig som arbetar med eller inom kultursektorn, men är öppet för alla intresserade.

När och var?

  • När: Torsdag 14 mars 10:00-11:30. 
  • Var: Webbinariet sänds live.  
  • Arrangör: kulturförvaltningen i Region Stockholm.

Webbinariet har ägt rum. En inspelning av webbinariet publiceras på kulturförvaltningens play-kanal cirka en vecka efter sändning.

Tidigare webbinarium om AI och kultur

Den 23 februari arrangerades det första webbinariet på temat AI och kultur. Vill du ta del av innehållet går det nu att se i efterhand via kulturförvaltningens play-kanal.

Till filmen på play-kanalen

 

Håll dig uppdaterad! Prenumerera på nyheter du är intresserad av.

Prenumerera

Fler nyheter