Nu öppnar den nya planskilda korsningen vid Enebybergs station även för biltrafik

Nu är den planskilda korsningen vid Enebybergs station öppen även för biltrafik, och därmed har SL/Region Stockholm ökat säkerheten och förbättrat tillgängligheten för samtliga trafikanter.

Nu är vi äntligen redo att öppna upp hela den planskilda korsningen vid Enebybergs station. Allmänheten kommer därmed kunna ta sig mellan västra och östra sidan Roslagsbanan på ett säkert sätt, genom den nybyggda porten. Vi vill tacka alla närboende som tålmodigt inväntat den här efterlängtade milstolpen, säger projektledare Peter Khoury

Efter cirka två års avstängning kan nu gång- och cykel samt biltrafik passera genom den nya plankorsningen vid Portvägen. Den tidigare plankorsningen med bomanläggning är nu borttagen och ersatt med en separerad  gång och cykelväg samt ett körfält för bilar.

När den tidigare bomanläggningen byggts bort ökar framkomligheten och tillgängligheten mellan Östra och Västra Banvägen. Biltrafiken passerar nu under järnvägen medan gång- och cykeltrafikanter är separerade från biltrafiken via en upphöjd sektion.

Vi arbetar för att göra alla vägar tillgängliga under första kvartalet 2024. Se nedan vilka vägar som är öppna för i nuläget.

Illustration på vägarna som är öppna.

Det här arbetar vid med fram till sommaren

  • Räcken och stängsel på västra sidan.
  • Plantering och återställning.
  • Asfaltering.

Fler nyheter