Karouk Said ny verkställande direktör för Södersjukhuset

Styrelsen för Södersjukhuset AB har idag beslutat att tillsätta Karouk Said som verkställande direktör. Han kommer närmast från rollen som biträdande sjukhusdirektör och produktionsdirektör på Akademiska universitetssjukhuset i Uppsala.

Karouk Said är disputerad läkare och sedan 2021 verksam vid Akademiska universitetssjukhuset.

Innan dess arbetade han under många år vid Karolinska universitetssjukhuset som bland annat överläkare, sektionschef och verksamhetschef. Han ingick också i sjukhusets exekutiva styrgrupp för styrning av operationer och slutenvårdsplatser samt var med i ledningsgruppen för Tema Cancer.

–  Jobbet som verkställande direktör på Södersjukhuset är en fantastisk möjlighet att tillsammans med medarbetarna få fortsätta det viktiga arbetet med att säkerställa en god vård för Stockholms läns invånare. Fokus för mig kommer att ligga på ökad tillgänglighet, attraktiv arbetsplats och kompetensutveckling. Jag är stolt över att ha fått detta uppdrag och ser fram emot att bidra till fortsatt utveckling, säger Karouk Said.

–  De kommande åren kommer Södersjukhuset att ha fortsatt fokus på att utveckla vården utifrån patienternas, närståendes och medarbetarnas behov. Jag är glad att Karouk Said med sin gedigna erfarenhet har tackat ja till detta viktiga uppdrag. Han kommer att vara ett viktigt bidrag i vårt regionala lagarbete, säger sjukvårdsdirektör Mikael Ohrling.

Södersjukhuset är ett akutsjukhus som ansvarar för specialiserad akutsjukvård och planerad sjukvård, huvudsakligen inom Stockholms läns södra delar. Sjukhuset arbetar också med utbildning och forskning, framför allt om de stora 

Karouk Said börjar sin anställning i Region Stockholm den 8 april då nuvarande VD Mikael Runsiö går i pension.

Fler nyheter