4 januari 2024 öppnar en ny entré på Katarinavägen

Den 4 januari 2024 öppnar vi en ny ingång till tunnelbanan på Katarinavägen. Katarinavägsentrén kommer att vara öppen under cirka ett år medan vi bygger om huvudentrén på Ryssgården.

Som en del i ombyggnationen av kollektivtrafiken i Slussen kommer en ny tunnelbaneentré på Katarinavägen öppnas för att ersätta den befintliga huvudentrén på Ryssgården som ska rustas upp.

Den nya entrén på Katarinavägen kommer att vara öppen under cirka ett år.

Den nya entrén på Katarinavägen kommer att vara öppen under cirka ett års tid, för att sedan stängas igen. Detta för att Stockholms stad ska kunna bygga klart anslutningen mellan den nya bussterminalen i Katarinaberget och biljetthallen till och från tunnelbanan. Under denna ombyggnation öppnas huvudentrén på Ryssgården igen.

När Stockholms stads arbete är klart kommer båda entréerna till tunnelbanan att öppnas upp. Det kommer att ske om cirka två år.

Hissar finns bara i den norra tillfälliga entrén

Under 2024, då huvudentrén från Ryssgården är stängd kommer det som idag, endast att finnas hissar i den norra entrén på Ryssgården, inga hissar kommer vara installerade i biljetthallen på Katarinavägen. När huvudentrén på Ryssgården öppnar om cirka ett år kommer det att finnas totalt sex hissar i drift, två till varje plattform i huvudentrén på Ryssgården samt två hissar i den tillfälliga norra entré Ryssgården.

Delar av Ryssgården stängs av

Vi kommer att behöva stänga av en stor del av Ryssgården för att kunna forsla bort gammalt material och ta in nytt från och till den stängda huvudentrén på Ryssgården via Peter Myndes backe.

Det kommer att vara trångt för gående och resenärer på Peter Myndes backe, därför hänvisas trafikanter och resenärer i första hand runt stadsmuseet till den norra entrén på Ryssgården.

Var därför uppmärksam på skyltningen i området för att nå kollektivtrafiken på det smidigaste sättet. Peter Myndes backe kommer att kunna användas som vanligt igenunder våren 2024.

  • Region Stockholm/SL kommer ansvara för det avstängda området till slutet av mars 2024.
  • Därefter tar Stockholms stad över delar av området på för att göra tätskiktsarbeten på Ryssgården.

Se det orangea avstängningsområdet nedan.

Illustration över arbetsområdet på Ryssgården.
Illustration över arbetsområdet på Ryssgården.

Bullrande arbeten i biljetthallen

Det kommer att utföras bullrande arbeten under upprustningen. Framförallt vid rivningen av de norra trapporna. Dessa arbeten beräknas pågå sammanlagt två veckor. Mer information kommer innan det arbetet börjar här på hemsidan.

Det här gör vi i huvudentrén på Ryssgården

  • Vi anpassar golvnivåerna.
  • De norra trapporna flyttas norrut för att få plats med ytterligare två hissar till och ifrån varje plattform.
  • Pressbyrån stängs för ombyggnation och en nybyggd tillfällig Pressbyrå har öppnats i norra entrén Ryssgården.

Fler nyheter