Vaccination mot influensa och covid-19

Vaccination mot säsongens influensa påbörjas den 7 november. Du som rekommenderas att vaccinera dig mot influensa kan vid samma tillfälle vaccinera dig mot covid-19.

alt=

Den 7 november startar vaccinationskampanjen mot influensa och covid-19. Om du rekommenderas influensavaccination kan du även vaccinera dig mot covid-19 på samma gång. Vaccination rekommenderas för dig som är 65 år eller äldre, är gravid eller tillhör en medicinsk riskgrupp. Genom att vaccinera dig minskar du risken för att bli allvarligt sjuk.

– Det är viktigt att vaccinera sig mot influensa och covid-19 eftersom vaccin skyddar mot svår sjukdom. Du vaccinerar dig på en vårdcentral eller en vaccinationsmottagning, säger Maria Rotzén Östlund, smittskyddsläkare i Region Stockholm.

Håll dig uppdaterad! Prenumerera på nyheter du är intresserad av.

Prenumerera

Fler nyheter