Towa Jexmark ny VD för vårdbolaget Tiohundra i Norrtälje

Styrelsen för vårdbolaget Tiohundra har beslutat att tillsätta Towa Jexmark som ny verkställande direktör. Hon kommer närmast från en roll som innovationschef inom Ramsay Santé och har lång erfarenhet som chef inom vården, de senaste åren med fokus innovation och digitalisering.

Towa Jexmark är legitimerad sjukgymnast och läkare, specialiserad på invärtesmedicin och har arbetat kliniskt som läkare i tio år. Sedan 2010 har hon haft olika chefsroller inom vården i Region Skåne och vårdkoncernen Capio och Ramsay Santé.

–  Towa Jexmark har stor erfarenhet av att leda utveckling framåt, både inom den offentligt drivna vården och genom sitt arbete i ett stort internationellt vårdbolag. Hennes nytänkande och breda erfarenhet kommer att vara en stor tillgång för Tiohundra och Norrtäljemodellen, säger Barbro Naroskyin, styrelseordförande i Tiohundra AB.

Tiohundra arbetar efter visionen Hälsa, vård och omsorg där du är som visar bolagets inriktning på hälsa och förebyggande arbete men också vård nära invånarna, att så många som möjligt får hjälp i god tid så att de kan bo kvar hemma längre med en bibehållen god livskvalitet. Verksamheten är uppskattad och visar goda resultat.

–  Jag är glad att jag har fått förtroendet att leda vårdbolaget Tiohundra som har en unik uppgift i Sverige. Tiohundra har precis det fokus på invånare och utveckling av framtidens vård och omsorg som jag drivs av. Nu ser jag fram emot att träffa alla fantastiska medarbetare på Tiohundra för att tillsammans ta ytterligare steg framåt mot framtidens mer integrerade vård och omsorg, säger Towa Jexmark.

–  Towa Jexmark har ett starkt fokus på utveckling av vården genom samarbeten och att skapa effektiva team. Hon har stor kunskap och erfarenhet av att med hjälp av digital teknik driva den utveckling som krävs för att säkerställa en god vård för alla. Hennes kompetens kommer att kunna bidra till utvecklingen av vården i hela Region Stockholm, säger Mikael Ohrling, sjukvårdsdirektör i Region Stockholm.

Towa Jexmark börjar sin anställning strax efter årsskiftet i början av 2024. Till dess kommer ekonomidirektör Johan Stjernfält att fortsätta som tillförordnad VD för Tiohundra AB. 

Fakta om Tiohundra AB

Vårdbolaget Tiohundra AB driver bland annat akutsjukhuset i Norrtälje, vårdcentraler, psykiatri, äldreboenden, BVC, LSS-verksamheter och hemtjänst. Den så kallade Norrtäljemodellen är uppmärksammad såväl här hemma som internationellt, och lyfts ofta fram som en förebild.

Tiohundra AB ägs av Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje, ett samarbete mellan Region Stockholm och Norrtälje kommun. Med omkring 2 300 fast anställda är Tiohundra en av kommunens största arbetsgivare.

Fler nyheter