Patientnämnden i Stockholm – en av Europas bästa arbetsplatser

Patientnämndens förvaltning i Stockholm har utsetts till Europas tredje bästa arbetsplats enligt Great Place to Work©. Tävlingen avgjordes i veckan i Luxemburg och patientnämnden kom till finalen efter att i mars utsetts till Sveriges bästa arbetsplats i klassen små organisationer.

Patientnämnden är en fristående och opartisk instans dit patienter och anhöriga kan vända sig när det uppstått problem i kontakterna med vården eller när det finns klagomål på bemötande och kvalitet.

— Vi var ju glada och stolta över att vår arbetsplats utsågs till Sveriges bästa i våras, och nu är det ju helt fantastiskt att vi dessutom utsetts till Europas tredje bästa arbetsplats, säger patientnämndens t f förvaltningschef Maja Wessel, och tillägger att hon förstås vill tacka alla medarbetare på förvaltningen ännu en gång!

—Under många år har vi jobbat hårt för att alla ska leda sig själva i vardagen, och det har skapat en mycket gynnsam och härlig arbetsmiljö med stor arbetsglädje, kommenterar Maja Wessel.

Till galan och finalen för Europas bästa arbetsplatser kvalificerade sig de bästa i de olika europeiska länderna i samma kategorier som i den svenska tävlingen.

Great Place to Work® undersöker årligen arbetsplatskulturen för 100 miljoner medarbetare i över 100 länder. Sveriges Bästa Arbetsplatser bygger bland annat på resultatet från tusentals medarbetarenkäter.

Patientnämndens förvaltning hoppas vara en förebild

—Varken denna placering eller den tidigare som vinnare förvånar oss som leder patientnämndens förvaltning. Alla medarbetare har en mycket positiv attityd och ett stort engagemang, trots de svåra frågor som arbetet går ut på, säger Maja Wessel.

Hon fortsätter med att konstatera att hon hoppas att patientnämndens förvaltning kan tjäna som en förebild för andra offentliga verksamheter där man ju också arbetar mycket för att skapa en god arbetskultur med proffsiga medarbetare och chefer.

Fler nyheter