Film Stockholms samproduktion utsedd till svensk Oscarskandidat

Filmen Paradiset brinner är en av tre kandidater som kan bli Sveriges bidrag till en Oscar för Bästa internationella film. Paradiset brinner är samproducerad av den regionala filmfonden Film Stockholm AB och får världspremiär på Venedigs filmfestival.

Den svenska Oscarskommittén har utsett tre kandidater som kan bli Sveriges bidrag till en Oscar för Bästa internationella film (Best International Feature Film). De tre kandidaterna är Paradiset brinner av Mika Gustafson, Motståndaren av Milad Alami och Tillsammans 99 av Lukas Moodysson.

Paradiset brinner är samproducerad av den regionala filmfonden Film Stockholm AB och har bland annat spelats in i Upplands-Bro, där ett tivoli tillfälligt byggdes upp för inspelningen. När inspelningen var över kunde allmänheten nyttja tivolit under en period innan det monterades ned.

Filmens handling kretsar kring tre systrar som står enade i en stökig men kärleksfull vardag utan föräldrar. För regin står Mika Gustafson, som även skrivit manus tillsammans med Alexander Öhrstrand.

Paradiset brinner är uttagen till tävlan på Venedigs filmfestival och får världspremiär där den 7 september. Svensk biopremiär för filmen är den 27 oktober.

Utomhusvisning av filmen 

Lördag den 9 september hålls en utomhusvisning av Paradiset brinner i Bro. Filmen spelades in i Bro under förra sommaren och flera lokala invånare är statister. Ta med dig egen picknickfilt eller stol att sitta på.

Tid: 20.00
Längd: 104 minuter
Plats: Gräsmattan bakom Bro Simhall

Läs mer om visningen på Upplands-bro.se

Fler nyheter