Nu är sommarens arbeten på Söderströmsbron klara

De planerade arbetena på Söderströmsbron är nu färdiga. Sommarens arbeten gick som planerat och tunnelbanetrafiken går som vanligt mellan Slussen och Gamla stan igen.

Under sommaren har våra arbeten på bron påverkat tunnelbanetrafiken. Gröna linjen har varit helt avstängd under en vecka, och både Röd och Grön linje har påverkats efter kl. 23:00.

- Sommarens arbeten har gått bra och vi har dragit många nya lärdomar. Den största utmaningen har varit att byta ut länkbalkarna på en så pass liten yta samtidigt som trafiken på bron varit igång, säger Martin Schenning projektledare.

Vad har vi jobbat med på bron?

Under sommaren har vi bytt ut växlar och länkbalkar på bron för att öka brons livslängd och minimera risken för oplanerade störningar. Läs mer om hur arbetena gick till i de tidigare nyheterna nedanför.

Nu går Gröna linjen på Söderströmsbron igen

Vad är det som händer på Söderströmsbron?

Gröna och Röda linjen avstängda över Söderströmsbron

Vad händer på bron framöver?

Vi kommer fortfarande att synas på bron för att göra arbeten, men det är inget som kommer att påverka tunnelbanetrafiken.