Vad är det som händer på Söderströmsbron?

Den 11 - 17 juli är Gröna linjen avstängd mellan Slussen och T-Centralen. Halvvägs in i avstängningen är det tydligt varför, det saknas spår vid plattformarna i Gamla stan.

Det pågår full produktion på Söderströmsbron och det ska läggas in nya länkbalkar söder om plattformarna i Gamla stan. 

Söderströmsbron består av balkar i rostfritt stål och på bron finns tunnelbanespår. För att göra övergången mellan landfästet i Gamla stan och brobalkarna mer elastisk så läggs länkbalkar in. Länkbalken går mellan landfästet vid plattformen i Gamla stan och brobalken. Funktionen geren mjukare övergång för tågen. 

Bild på arbetare som lägger nya spår på söderströmsbron. I bakgrunden Stockholms skyline med halvmulet väder.

Delar av Centralbron avstängd 

Natt mot lördag levereras länkbalkarna som ska ligga under Gröna linjen norrgående. De kommer att lyftas på plats från Centralbron. Det innebär att två körfält på avstängda för biltrafiken norrut och trafiken passerar i vänster körfält. Arbetet pågår klockan 00.00 - 05.00. 

Nya växlar på Söderströmsbron

Sedan den 18 juni har Gröna och Röda linjen varit avstängda natt mot vardag efter kl 23. Detta för att kunna lägga in nya växlar mellan de fem tunnelbanespåren som finns på Söderströmsbron. När Gröna linjen är avstängd går Röda linjen som vanligt. Från den 18 juli stängs Gröna och Röda linjen av igen.  

Under Gröna linjens avstängning läggs delar av växlarna in och syns i spårområdet om du tittar ut från fönstret på Röda linjen. Bild på tågräls

Fler nyheter